רקע הנמל

טארט לימון עם מרנג הכי טעים בעולם

יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון של טארט לימון קלאסי עם מרנג אוורירי שנמס בפה, שמכינים בתוך קלתית על בסיס של עוגיות חמאה
יונית צוקרמן משתפת אותנו במתכון של טארט לימון קלאסי עם מרנג אוורירי שנמס בפה, שמכינים בתוך קלתית על בסיס של עוגיות חמאה
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    431
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.6 קק״ל 4305.6 קק״ל
    פחמימות 58.1 גרם 581.4 גרם
    שומן 19.5 גרם 194.8 גרם
    נתרן 80.4 מ״ג 803.9 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.0 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 153.3 מ״ג 1533.1 מ״ג
    סידן 134.2 מ״ג 1342.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 200.1 מ״ג 2001.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    431
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 430.6 קק״ל 4305.6 קק״ל
    פחמימות 58.1 גרם 581.4 גרם
    שומן 19.5 גרם 194.8 גרם
    נתרן 80.4 מ״ג 803.9 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.0 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 153.3 מ״ג 1533.1 מ״ג
    סידן 134.2 מ״ג 1342.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.8 מ״ג
    אשלגן 200.1 מ״ג 2001.3 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בסיס

מלית לימון

מרנג


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את תבנית הטארט.
  2. מכינים את הבסיס: ממיסים את החמאה. טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  3. מניחים את פירורי העוגיות בתבנית הפאי ומהדקים לתחתית ולדפנות. אופים במשך 20 דקות. מצננים.
  4. מכינים את המילוי: שמים את כל רכיבי המילוי בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם אחיד.
  5. יוצקים את המלית לתוך הקלתית המצוננת ומשטחים בעזרת מרית.
  6. אופים במשך 20 דקות.
  7. מעבירים למקרר למשך הלילה או לכמה שעות.
  8. מכינים את המרנג: ממיסים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס, ונוצר סירופ סוכר מבעבע. מודדים את הטמפרטורה עם מד חום וכאשר היא מגיעה ל-120 מעלות, סוגרים את האש.
  9. כמה דקות קודם מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר עם וו הקצפה. מזלפים את סירופ הסוכר באיטיות לתוך החלבונים בזמן ההקצפה ומקציפים על מהירות בינונית במשך 7-10 דקות.
  10. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר פרח ומזלפים מעל המילוי.
  11. משחימים את המרנג בעזרת ברנר או תנור גריל שחומם ל-200 מעלות, למשך דקה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט לימון עם מרנג הכי טעים בעולם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להמיר את המרכיבים החלביים בשמן וקרם קוקוס – לפי המרקם, בהתאמה. אך על מנת לקבל את הגרסה במתכון הנוכחי, עדיף להכין בגרסה החלבית.

    Avatar
    מיכל ק

    מרנג מעולה! רציתי לעשות פרווה, אז במקום חמאה השתמשתי בשמן ובמקום חלב מרוכז שמתי ריץ’ וכף קורנפלור. יצא יותר ממעולה וקצר הרבה מחמאות. תודה יונית!

      Avatar
      מערכת Foody

      כל הכבוד!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות