רקע יד מרדכי

פוטטוס לוהטים: תפוחי אדמה קריספיים ברוטב איולי

פוטטוס בתנור, הגרסה הבריאה של הצי'פס המטוגן. מוזמנים ליהנות מפוטטוס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, עם תיבול עדין ואיולי בועט!
פוטטוס בתנור, הגרסה הבריאה של הצי'פס המטוגן. מוזמנים ליהנות מפוטטוס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, עם תיבול עדין ואיולי בועט!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    38
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 38.3 קק״ל 229.9 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 59.7 גרם
    שומן 0.1 גרם 0.4 גרם
    נתרן 259.4 מ״ג 1556.2 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 1.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.9 מ״ג 29.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 51.5 מ״ג 309.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    38
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 38.3 קק״ל 229.9 קק״ל
    פחמימות 9.9 גרם 59.7 גרם
    שומן 0.1 גרם 0.4 גרם
    נתרן 259.4 מ״ג 1556.2 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 1.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.9 מ״ג 29.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 51.5 מ״ג 309.2 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

תפוחי אדמה בכל מצב ובכל צורה הם נהדרים, בעיקר כשהם מקבלים השחמה טובה בתנור. הסוד להצלחה עם פוטטוס הוא לבשל אותם מעט במים לפני האפייה, בשביל לרכך אותם ואחר כך לצלות בתנור בחום גבוה. מתכון פשוט וטעים למנת קיץ מושלמת וקלילה – תוספת נפלאה לכל ארוחה וגם ארוחה בפני עצמה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פוטטוס

איולי


אופן הכנה

  1. מכינים את האיולי: מכניסים לתוך מעבד המזון את כל חומרי האיולי חוץ משמן הזית החזק. מערבבים היטב ותוך כדי ערבול, מזלפים את השמן עד לסמיכות רצויה. שומרים במקרר בכלי סגור.
  2. מכינים את הפוטטוס: מבשלים את תפוחי האדמה השלמים עם הקליפה במשך 15 דקות. מסננים ומקררים מעט.
  3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ולאורך.
  4. מערבבים יחד את שמן הזית החזק, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומצפים את רבעי תפוחי האדמה בנדיבות.
  5. אופים במשך 20 דקות בתנור, עד שתפוחי האדמה שחומים ומוכנים.
  6. מגישים חם לצד האיולי.
פוטטוס יד מרדכי
פוטטוס פריכים עם איולי מטריף. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פוטטוס לוהטים: תפוחי אדמה קריספיים ברוטב איולי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות