פולנטה קוקוס עם ביצה עלומה ותרד מוקפץ

מנת בראנץ' קלאסית שמשלבת בין בוקר לצהריים: תבשיל פולנטה מתירס טרי וקרם קוקוס שמוגש עם ביצה עלומה, תרד מוקפץ וגבינה מיושנת וארומטית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. פורסים את שיני השום. קוצצים את עלי המרווה. מגרדים על הפומפייה את קליפת הלימון. שוטפים וקוצצים גס את התרד. חוצים את עגבניות השרי. מגררים את הגבינה.
  2. מכינים את הפולנטה: מחממים סיר רחב, מתיזים את תרסיס השמן ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
  3. טוחנים את גרעיני התירס עם החלב באמצעות בלנדר מוט, ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים תוך עירבוב כ-15 דקות, עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים.
  5. מכינים את הביצים העלומות: מרתיחים את המים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  6. מכינים את התרד: מחממים את הסיר, מתיזים את תרסיס השמן, מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ואת השום ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
  7. מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומערבבים. מגישים עם התרד והביצה העלומה. סוחטים מסביב את מיץ העגבנייה ומפזרים את הפיסטוקים והגבינת.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 365.5 קק״ל 1462.0 קק״ל
פחמימות 31.8 גרם 127.2 גרם
שומן 17.9 גרם 71.5 גרם
נתרן 1246.2 מ״ג 4984.8 מ״ג
חלבון 23.5 גרם 94.1 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.4 גרם
שומן רווי 6.6 גרם 26.4 גרם
כולסטרול 272.2 מ״ג 1088.9 מ״ג
סידן 314.6 מ״ג 1258.5 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״ג
אשלגן 629.4 מ״ג 2517.8 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody