רקע סימנס

פונצ’יקי – סופגניות קרם חלב גאורגיות

לכבוד חנוכה סידרנו לכם פינוק אמיתי, או כמו שעדן טל קוראת להן - פונציקי! סופגניות מהמטבח הגיאורגי ממולאות בקרם חלב מבושל ומתוק
לכבוד חנוכה סידרנו לכם פינוק אמיתי, או כמו שעדן טל קוראת להן - פונציקי! סופגניות מהמטבח הגיאורגי ממולאות בקרם חלב מבושל ומתוק
  • עדן טל
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.3 קק״ל 5269.3 קק״ל
    פחמימות 61.4 גרם 921.1 גרם
    שומן 7.5 גרם 112.4 גרם
    נתרן 131.8 מ״ג 1976.9 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 98.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 35.9 גרם
    כולסטרול 52.5 מ״ג 787.4 מ״ג
    סידן 38.7 מ״ג 580.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 86.3 מ״ג 1294.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    351
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 351.3 קק״ל 5269.3 קק״ל
    פחמימות 61.4 גרם 921.1 גרם
    שומן 7.5 גרם 112.4 גרם
    נתרן 131.8 מ״ג 1976.9 מ״ג
    חלבון 6.6 גרם 98.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 2.4 גרם 35.9 גרם
    כולסטרול 52.5 מ״ג 787.4 מ״ג
    סידן 38.7 מ״ג 580.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 86.3 מ״ג 1294.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 8.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם החלב


אופן הכנה

  1. במיקסר מערבלים תחילה אל כל חומרי הבצק מלבד המים, גרידת הלימון והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול, ואת גרידת הלימון והמלח מוסיפים לקראת הסוף. מערבלים הכל עד קבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  2. מכסים בקערה ומתפיחים כשעה. מוציאים מהקערה ולשים קצת להוצאת האוויר, ומכסים שוב בקערה להתפחה של עוד חצי שעה.
  3. בינתיים בזמן שהבצק תופח מכינים את קרם החלב: מערבבים בקערה חלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח. על הכיריים, בקלחת מחממים את החלב וכשמגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. מערבבים היטב ומחזירים הכל לקלחת החלב. מערבבים על הגז על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה, מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה ומערבבים עד הטמעה וקבלת קרם אחיד ועשיר. מצננים ומעבירים למקרר עד סיום תפיחת הבצק.
  4. לאחר שתפח, מורידים את האוויר מהבצק ומרדדים אותו על משטח מעט מקומח לעובי של כ-2 ס”מ. קורצים עיגולים בגודל שווה (להשתמש ברינג או כוס מתאימה), מכסים אותם ונותנים להם לנוח כ-10-15 דקות. בזמן הזה, על הכיריים מחממים שמן עמוק על הגז, בו יטוגנו הסופגניות.
  5. טריק חשוב של סבתי נטלה ז”ל - בשמן החם שמים גזר מקולף ומטגנים אותו כ-2 דק’ לפני הכנסת הסופגניות על מנת שיספח את החום הראשוני של השמן, כך הגזר ימנע מהסופגניות להישרף וגם ייתן מעט גוון בטיגון.
  6. מכניסים את עיגולי הסופגניות לטיגון עד הזהבה יפה מכל צד ומוציאים לתבנית עם נייר סופג.
  7. יוצרים חורים קטנים באמצע כל סופגנייה, מזריקים לחורים את קרם החלב באמצעות שקית זילוף/מזרק.
  8. בוזקים אבקת סוכר וזוללים! חג חנוכה שמח 😊

    בתיאבון! צילום: עדן טל
    בתיאבון! צילום: עדן טל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פונצ’יקי – סופגניות קרם חלב גאורגיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות