פירות צלויים עם קצף ביצים

יש לכם אורחים לא צפויים ואתם רוצים לתקתק קינוח במהירות ובקלות? ישראל אהרוני מכין מנה מתוקה של פירות צלויים עם קצף ביצים שמתאימה גם לאירוח בפסח
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

מצרכים

פירות

  • 6 שזיפים בינוניים
  • 3 אפרסקים בינוניים
  • 3 אגסים בינוניים
  • 40 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי

קצף ביצים

  • 5 חלבונים L
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה

  1. מגלענים את כל הפירות וחותכים לרבעים.
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את הפירות ומבשלים 10 דקות.
  4. מוסיפים את הברנדי וממשיכים לזגג עוד 3 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.
  5. במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים עם הסוכר ותמצית הווניל לקצף יציב.
  6. מניחים את הקצף על הפירות ושורפים מעט בעזרת ברנר.

הערות

  • אפשר להחליף את הברנדי באלכוהול אחר, או להשמיט אותו מהמתכון

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 468.0 קק״ל 1871.9 קק״ל
פחמימות 86.1 גרם 344.5 גרם
שומן 8.5 גרם 34.2 גרם
נתרן 265.8 מ״ג 1063.2 מ״ג
חלבון 10.9 גרם 43.5 גרם
סיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.7 גרם
שומן רווי 5.1 גרם 20.4 גרם
כולסטרול 21.5 מ״ג 86.0 מ״ג
סידן 28.0 מ״ג 111.9 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 3.0 מ״ג
אשלגן 558.0 מ״ג 2232.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody