פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים

מחפשים מנה ראשונה כיפית לאירוח חלבי, שכיף לחלוק בין כל האורחים? ישראל אהרוני מכין פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים שכיף לגלגל ולאכול בתיאבון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

ירקות צלויים

צנוברים

מנגולד מוקפץ

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את העגבניות, הבצל הירוק והפלפלים (בשלמותם) בתבנית וצולים בתנור כחצי שעה עד לריכוך. מקררים מעט, קולפים את העגבניות והפלפלים.
  3. קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים. מצננים.
  4. מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים. קוצצים דק את הגבעולים.
  5. קולפים את שיני השום ואת הבצל הסגול. את שיני השום משאירים שלמות ואת הבצל הסגול חותכים לפרוסות דקות.
  6. יוצקים שמן למחבת רחבה, מטגנים בשמן שום, בצל, זעתר ואת חלקו הלבן של המנגולד כשתי דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של המנגולד, מלח ופלפל שחור ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומסירים מהאש.
  7. מגישים: מורחים על הפיתה לאבנה, מניחים מתבשיל המנגולד, מעטרים בירקות הקלויים, מטפטפים מעל לכל מעט שמן זית, מפזרים צנוברים וסומאק ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 482.9 קק״ל 1931.7 קק״ל
פחמימות 24.9 גרם 99.4 גרם
שומן 48.1 גרם 192.5 גרם
נתרן 536.2 מ״ג 2145.0 מ״ג
חלבון 9.6 גרם 38.4 גרם
סיבים תזונתיים 11.1 גרם 44.5 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 185.5 מ״ג 741.9 מ״ג
ברזל 6.1 מ״ג 24.3 מ״ג
אשלגן 1879.1 מ״ג 7516.5 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody