חולקים מנה – פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים

מחפשים מנה ראשונה כיפית לאירוח חלבי, שכיף לחלוק בין כל האורחים? ישראל אהרוני מכין פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים שכיף לגלגל ולאכול בתיאבון
מחפשים מנה ראשונה כיפית לאירוח חלבי, שכיף לחלוק בין כל האורחים? ישראל אהרוני מכין פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים שכיף לגלגל ולאכול בתיאבון
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.6 קק״ל 1714.4 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 123.0 גרם
    שומן 40.2 גרם 160.7 גרם
    נתרן 538.1 מ״ג 2152.4 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 192.1 מ״ג 768.5 מ״ג
    ברזל 6.2 מ״ג 24.8 מ״ג
    אשלגן 1980.5 מ״ג 7921.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    429
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 428.6 קק״ל 1714.4 קק״ל
    פחמימות 30.8 גרם 123.0 גרם
    שומן 40.2 גרם 160.7 גרם
    נתרן 538.1 מ״ג 2152.4 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 43.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 43.0 גרם
    שומן רווי 3.3 גרם 13.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 192.1 מ״ג 768.5 מ״ג
    ברזל 6.2 מ״ג 24.8 מ״ג
    אשלגן 1980.5 מ״ג 7921.8 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות צלויים

צנוברים

מנגולד מוקפץ

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את העגבניות, הבצל הירוק והפלפלים (בשלמותם) בתבנית וצולים בתנור כחצי שעה עד לריכוך. מקררים מעט, קולפים את העגבניות והפלפלים.
  3. קולים את הצנוברים במחבת יבשה עד שהם מזהיבים. מצננים.
  4. מפרידים את החלק הירוק של עלי המנגולד מהגבעולים הלבנים. קוצצים דק את הגבעולים.
  5. קולפים את שיני השום ואת הבצל הסגול. את שיני השום משאירים שלמות ואת הבצל הסגול חותכים לפרוסות דקות.
  6. יוצקים שמן למחבת רחבה, מטגנים בשמן שום, בצל, זעתר ואת חלקו הלבן של המנגולד כשתי דקות. מוסיפים את החלקים הירוקים של המנגולד, מלח ופלפל שחור ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים מיץ לימון ומסירים מהאש.
  7. מגישים: מורחים על הפיתה לאבנה, מניחים מתבשיל המנגולד, מעטרים בירקות הקלויים, מטפטפים מעל לכל מעט שמן זית, מפזרים צנוברים וסומאק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
חולקים מנה – פיתה עיראקית עם לאבנה וירקות צלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות