פנקייקים הכי קלילים, הכי טעימים והכי שבת בבוקר!

אין כמו פנקייקים בשבת בבוקר ואם הם קלים להכנה, זו סיבה עוד יותר טובה לקום בשבת בבוקר ולהכין צלחת מלאה בפנקייקים חמימים ומפנקים
אין כמו פנקייקים בשבת בבוקר ואם הם קלים להכנה, זו סיבה עוד יותר טובה לקום בשבת בבוקר ולהכין צלחת מלאה בפנקייקים חמימים ומפנקים
  • יעל טל
שמרו
כשר
91 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 163.4 קק״ל 1144.0 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 117.5 גרם
    שומן 5.4 גרם 37.7 גרם
    נתרן 164.7 מ״ג 1153.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 36.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 19.2 גרם
    כולסטרול 53.0 מ״ג 370.8 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 369.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 566.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    163
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 163.4 קק״ל 1144.0 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 117.5 גרם
    שומן 5.4 גרם 37.7 גרם
    נתרן 164.7 מ״ג 1153.0 מ״ג
    חלבון 5.2 גרם 36.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 2.7 גרם 19.2 גרם
    כולסטרול 53.0 מ״ג 370.8 מ״ג
    סידן 52.8 מ״ג 369.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג
    אשלגן 81.0 מ״ג 566.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג
    סגור

פנקייקים הם שם נרדף לארוחת בוקר או ערב מפנקת, ארוחה כזו שלא אוכלים בכל יום. כשחושבים עליהם ישר מדמיינים ארוחת בוקר במסעדה או בבית מלון. אבל אין כמו פנקייקים שמכינים בבית, כאלה שיוצאים אווריריים, עגולים ורכים.

המתכון שלפניכם, יעזור לכם להכין את החביתיות המושלמות במטבח הביתי. כל שנותר לכם לעשות זה לבחור את התוספות שאתם הכי אוהבים. כשמכינים פנקייקים בבית אין גבול לתוספות, אפשר להשתגע, כי הכל בהישג יד ובכמויות. אפשר להשקיע ולהכין פנקייקים מתוקים בתוספת קצפת, שוקולד, דבש, מייפל, פירות (כמו בננות, תותים, אוכמניות ועוד), אבקת סוכר, חמאת בוטנים, ריבות ועוד.

רוצים לצאת מהקופסה? לכו על חביתיות מלוחות, אתם יכולים להניח הכינו פנקייקים עם פטריות, גבינה צהובה, בצל מטוגן, ביצת עין ועוד. את החלב שבמתכון אפשר להחליף גם לחלב שקדים ואת החמאה תוכלו להחליף גם לשמן.

רוצים ממש להשתולל? הכינו מגדל של פנקייקים, מרחו ביניהם תוספת אהובה והפכו אותם לעוגה מתוקה ומעלפת.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
91 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פנקייקים

הגשה


אופן הכנה

  1. ממיסים את החמאה במיקרו.
  2. מערבבים בקערה את החלב, תמצית הוניל והביצה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
  4. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את החמאה המומסת (תוך כדי ערבוב).
  6. מחממים מחבת נון סטיק קטנה (אין צורך לשמן) שופכים מצקת מהתערובת למחבת ומטגנים עד שהחלק התחתון חום-זהוב ובחלק העליון נוצרות בועות. הופכים וממשיכים בטיגון עד שהתחתית הופכת חומה-זהובה.
  7. ממשיכים כך עם יתר התערובת ומגישים עם כל מה שאוהבים.פנקייקים לשבת בבוקר

    מגישים עם כל תוספת שאוהבים - פנקייקים של שבת בבוקר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פנקייקים הכי קלילים, הכי טעימים והכי שבת בבוקר!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    לני lni8wallacoil@gmail.com

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כוס רגילה – כל עוד כל המדידות מתבצעות באותה הכוס, זה יצא מעולה 🙂

    Avatar
    אפי כהן

    האם ניתן להמיר את החמאה בשמן וכמה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, ניתן להמיש חמאה בשמן. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן. בהצלחה.

    Avatar
    כרמית שמעוני

    האם ניתן להמיר את החלב הרגיל בחלב שקדים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן זה אפשרי(: בהצלחה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות