פנקייק דלעת לזכרו של ליל כל הקדושים (כי אף פעם לא מאוחר…)

רוצים להוסיף קצת טעם של חו״ל לארוחת הבוקר שלכם? תמרה אהרוני מכינה פנקייק דלעת בהשראת מתכוני הדלעת של ליל כל הקדושים. פנקייקס רכים, אווריריים ומתקתקים
רוצים להוסיף קצת טעם של חו״ל לארוחת הבוקר שלכם? תמרה אהרוני מכינה פנקייק דלעת בהשראת מתכוני הדלעת של ליל כל הקדושים. פנקייקס רכים, אווריריים ומתקתקים
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    426
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 425.6 קק״ל 1702.6 קק״ל
    פחמימות 60.5 גרם 242.0 גרם
    שומן 14.3 גרם 57.2 גרם
    נתרן 1147.1 מ״ג 4588.4 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 44.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.8 גרם
    כולסטרול 175.5 מ״ג 702.0 מ״ג
    סידן 122.8 מ״ג 491.2 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 728.4 מ״ג 2913.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    426
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 425.6 קק״ל 1702.6 קק״ל
    פחמימות 60.5 גרם 242.0 גרם
    שומן 14.3 גרם 57.2 גרם
    נתרן 1147.1 מ״ג 4588.4 מ״ג
    חלבון 11.2 גרם 44.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 7.4 גרם 29.8 גרם
    כולסטרול 175.5 מ״ג 702.0 מ״ג
    סידן 122.8 מ״ג 491.2 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 728.4 מ״ג 2913.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור

בתור ילדה ראיתי בסרטים ובסדרות אמריקאיות את השיגעון שקורה באמריקה סביב ההאלווין. ההאלווין או ליל כל הקדושים הוא בעצם סוג של חג המקביל לפורים שלנו. יש חג כזה של תחפושות בהמון מדינות והמון תרבויות, אבל משהו בזה האמריקאי תמיד סקרן אותי, כי האמריקאים, כמיטב המסורת שלהם, עושים הכול גדול יותר, מוגזם יותר, טוטאלי יותר. חוץ מזה שבתור ילדה חובבת מתוקים הרעיון של ללכת לאסוף ממתקים מכל מיני אנשים בשכונה קסם לי מאוד.

 

בניגוד לחגים אמריקאים אחרים כמו חג המולד וחג ההודיה, שהם חגים בהם המסורת סובבת סביב ארוחה גדולה מלאה במאכלים מסורתיים, להאלווין אין מתכונים או מאכלים אופייניים (כי בכל זאת, ממתקים זה לא בדיוק אוכל מסורתי…), אבל היות שהחג חל תמיד בסוף אוקטובר הדלעת הפכה להיות חלק בלתי נפרד ממאפייני החג. 

 

מלבד דלעות מגולפות ובתוכן נר שמשמשות כמעין פנסים ומקשטות את פתחי הבתים, לקראת החג מתחילים לצוץ מיני מאכלים בטעמי דלעת מתובלת כמו ממתקים, מאפים ומשקאות. רשת סטארבקס אפילו מוציאה בכל שנה לקראת תקופת החגים את הפמפקין ספייס לאטה (מעין קפה בטעם דלעת מתובלת).

 

השילוב הזה של הדלעת עם התבלינים הוא פשוט להיט. לא פלא שהוא כל כך פופולרי בארה”ב. אפשר להכין ממנו המון מתכונים מלוחים או מתוקים. אני בחרתי לשדרך את הדלעת המתובלת לאחד המתכונים האהובים עלי בעולם – פנקייקס. 

 

אז קבלו במחיאות כפיים סוערות את המתכון פנקייקס הכי מדליק של הזמן האחרון, שיגוון לכם את הפנקייקס הרגילים ויוסיף לכם קצת טעם של חו”ל לבוקר.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פנקייק דלעת

טיגון


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל של כ-3 ס״מ.
  3. שמים את קוביות הדלעת, כף חמאה ומעט מייפל בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר כסף.
  4. אופים כ-30 דק עד שהדלעת מתרככת.
  5. במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הדלעת למחית חלקה ואחידה.
  6. שמים בקערה גדולה את הדלעת ומוסיפים לה את כל יצר המרכיבים.
  7. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  8. מחממים מחבת גדולה וממיסים בה חמאה.
  9. יוצקים עיגולים מהבלילה של הפנקייקס למחבת ומטגנים כ-3-4 דק מכל צד עד שהפנקייקס מזהיבים.
  10. מגישים עם קרם פרש וסירופ מייפל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פנקייק דלעת לזכרו של ליל כל הקדושים (כי אף פעם לא מאוחר…)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות