רקע יטבתה

פסטה ברוטב כתום: לינגוויני קרם בטטה עם תרד טרי

מתכון לרוטב פסטה קרמי ומתוק על טהרת שמנת ובטטה. הרוטב מתאים לכל סוג פסטה העולה על דעתכם, אז רוצו להכין לכם מנה!
מתכון לרוטב פסטה קרמי ומתוק על טהרת שמנת ובטטה. הרוטב מתאים לכל סוג פסטה העולה על דעתכם, אז רוצו להכין לכם מנה!
  • עדי מרום
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    582
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 582.0 קק״ל 2909.8 קק״ל
    פחמימות 83.6 גרם 418.1 גרם
    שומן 18.7 גרם 93.7 גרם
    נתרן 391.8 מ״ג 1958.8 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 21.1 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 54.4 גרם
    כולסטרול 25.1 מ״ג 125.6 מ״ג
    סידן 196.1 מ״ג 980.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 102.2 מ״ג 511.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    582
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 582.0 קק״ל 2909.8 קק״ל
    פחמימות 83.6 גרם 418.1 גרם
    שומן 18.7 גרם 93.7 גרם
    נתרן 391.8 מ״ג 1958.8 מ״ג
    חלבון 21.7 גרם 108.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 21.1 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 54.4 גרם
    כולסטרול 25.1 מ״ג 125.6 מ״ג
    סידן 196.1 מ״ג 980.5 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״ג
    אשלגן 102.2 מ״ג 511.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור

איך אפשר לסרב לקערת פסטה שכזו? אי אפשר, כי מדובר בפחמימה ברוטב פחמימה! קבלו מתכון לרוטב סופר עשיר, קרמי ומפנק שצובע לכם את הלינגוויני או הספגטי בכתום בוהק של בטטה צלויה. אפשר לאלתר על בסיס הרוטב הזה ולהוסיף כל ירק ירוק שאוהבים, אני בחרתי בתרד. בתיאבון.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בתבנית מניחים בטטה שלמה שטופה וצולים בתנור ב-200 מעלות, כ45-60 דקות.
  2. חוצים את הבטטה במרכז ומרוקנים את התוכן למעבד מזון, מוסיפים שמנת לבישול ומעבדים לקבלת קרם חלק.
  3. מוסיפים למחבת את החמאה ועלי התרד, ולאחר מכן, את השום הכתוש ואת הקרם שמנת בטטה ומערבבים.
  4. מוסיפים את חצי כוסה חלב וחצי כוס מי בישול של הפסטה.
  5. מתבלים במלח ומוסיפים את הפרמזן לפי הטעם, מביאים לרתיחה עד קבלת רוטב מעט סמיך.
  6. מעבירים את הפסטה המבושלת ומערבבים, עד שהרוטב עוטף אותה. מפזרים פרמזן מעל ומגישים.

    לינגוויני קרם בטטה ותרד. צילום: עדי מרום
    לינגוויני קרם בטטה ותרד. צילום: עדי מרום

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה ברוטב כתום: לינגוויני קרם בטטה עם תרד טרי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רחלי

    מתכון מעולה! ההסברים מדוייקים, התוצאה בדיוק כמו בתמונה, וכולם התעלפו.

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח לקרוא, רחלי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות