פסטה פיצ’י ברוטב פוטנסקה – חלום איטלקי על שולחן האוכל

פסטה למתקדמים: השף גיא גמזו מכין פסטה טוסקנית מיוחדת - פסטה פיצ׳י ברוטב פוטנסקה. פסטה ביתית בעיצוב מיוחד ברוטב עגבניות, אנשובי וזיתים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    18

מצרכים

פסטה

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הפסטה: מוסיפים את כל המרכיבים למיקסר ולשים עד למרקם חלק ואחיד כ-5 דקות.
  2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כ-15 דקות.
  3. בעזרת קלף לוקחים חתיכה קטנה מהבצק ומרדדים לאורך, כך בכל פעם עד שמסיימים את הבצק. מניחים על מגש מקומח.
  4. מחממים סיר מים מומלחים היטב ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות.
  5. מוציאים את הפסטה למי קרח ומניחים בצד לקירור.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב, מוסיפים שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ.
  7. מוסיפים את בקבוקי מחית העגבניות ואת את חצי שפורפרת רסק העגבניות.
  8. מוסיפים את התבלינים וקליפות הפרמז׳ן ומבשלים כ-15 דקות על אש קטנה.
  9. מסננים את הרוטב במסננת.
  10. מכינים את המנה: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית, אנשובי, עגבניות וזיתים ומבשלים כדקה.
  11. מוסיפים רוטב עגבניות מסונן, מלח לפי הטעם ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  12. מוסיפים את הפסטה פיצ׳י, מערבבים היטב ומגישים.

    פסטה פיצ'י ברוטב פוטנסקה
    פסטה פיצ’י ברוטב פוטנסקה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 646.0 קק״ל 3876.0 קק״ל
פחמימות 324.9 גרם 1949.3 גרם
שומן 29.6 גרם 177.4 גרם
נתרן 1835.4 מ״ג 11012.3 מ״ג
חלבון 16.4 גרם 98.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.3 גרם 7.5 גרם
שומן רווי 4.4 גרם 26.2 גרם
כולסטרול 5.1 מ״ג 30.5 מ״ג
סידן 133.4 מ״ג 800.2 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 7.5 מ״ג
אשלגן 213.0 מ״ג 1278.1 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 3.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody