פסטה רוזה כשרה לפסח

פסטה רוזה בווריאציה כשרה לפסח. אטריות אורז ברוטב עגבניות וקוקוס, עם טעמים כיפיים וחריפות מפתיעה. ארוחת פסטה רוזה לפסח מהירה ונהדרת
פסטה רוזה בווריאציה כשרה לפסח. אטריות אורז ברוטב עגבניות וקוקוס, עם טעמים כיפיים וחריפות מפתיעה. ארוחת פסטה רוזה לפסח מהירה ונהדרת
  • אליטה אופק
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.8 קק״ל 1815.0 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 84.8 גרם
    שומן 40.3 גרם 161.3 גרם
    נתרן 1398.0 מ״ג 5592.0 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 26.9 גרם 107.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.5 מ״ג 194.1 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 883.1 מ״ג 3532.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    454
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 453.8 קק״ל 1815.0 קק״ל
    פחמימות 21.2 גרם 84.8 גרם
    שומן 40.3 גרם 161.3 גרם
    נתרן 1398.0 מ״ג 5592.0 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 26.9 גרם 107.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 48.5 מ״ג 194.1 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
    אשלגן 883.1 מ״ג 3532.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב רוזה

פירורי פנקו מצה


אופן הכנה

מצרכים להכנת פסטה רוזה כשרה לפסח
המצרכים מוכנים
  1. מכינים את אטריות האורז: אפשר ורצוי להשרות את האטריות במים פושרים במשך שעתיים, אבל אם אין זמן אפשר להניח את האטריות בכלי, לשפוך עליהם מים רותחים ולערבב עם כף כדי שהאטריות לא יידבקו לתחתית. נותנים לאטריות לשהות במים הרותחים במשך 3 דקות, מסננים ומניחים בצד, כאשר האטריות במצב לא מבושל לגמרי.
  2. מכינים את רוטב הרוזה קוקוס: חוצים את עגבניות השרי ופורסים את שיני השום.
  3. מכניסים את שמן הזית למחבת ומאדים את עגבניות השרי עד שהן רכות והוציאו את כל המיץ והטעם.
  4. מוסיפים את שיני השום ומערבבים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים, ומוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים. נותנים לרוטב להתבשל כמה דקות לגיבוש הטעמים וקבלת צבע ורוד יפה.
  6. טוחנים את הרוטב באמצעות בלנדר מוט לקבלת מרקם חלד ואחיד.
  7. נותנים לרוטב להתבשל עוד 5 דקות על אש קטנה.
  8. מוסיפים את האטריות לרוטב, מערבבים היטב ונותנים להכל להתבשל ביחד במשך 3 דקות נוספות.
  9. מכינים פירורי פנקו מצה: קוצצים את המרווה דק מאוד.
  10. מערבבים את פירורי המצה עם המרווה, הצ’ילי היבש והמלח במחבת קטנה.
  11. מוסיפים שמן זית, מערבבים היטב ומטגנים עד שהפירורים משחימים במשך 2-3 דקות.
  12. מורידים מהאש ומפזרים מעל הפסטה.
  13. מקשטים עם עוד קצת צ’ילי יבש בשביל עוד קיק של חריפות.

    פסטה ברוטב רוזה טבעוני לפסח
    בתיאבון! צילום: אליטה אופק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה רוזה כשרה לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות