פסטה שום וירקות שיש במקרר לחיים קלים וטעימים

שמן זית ושום זה הבסיס כמעט להכל במטבח של עידית נרקיס כ״ץ. ואם מוסיפים פסטה וקצת מלח, אז יש כבר מנה שלמה: פסטה שום וירקות שיש במקרר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

שמן זית ושום זה הבסיס לכמעט הכל אצלנו במטבח. זה נהיה קצת קלישאה לדבר על “הדיאטה הים תיכונית” שמבוססת על שמן זית, ירקות, עשבי תיבול ודגים, אבל באמת שאין יותר טוב מהצימוד הבסיסי הים תיכוני הזה. אפילו חמאה מפסידה בקרב מולו. כשיש לכם שמן זית, שום ופסטה (אוקיי ומלח), יש לכם מנה שלמה על הצלחת שלא צריכה יותר כלום. והמנה הזאת היא גם בסיס נהדר לשדרוגים שמנצלים את מה שיש לכם במקרר. אנחנו בדרך כלל מוסיפים זוקיני (כי תמיד יש לנו זוקיני), שומר מתאים פה באופן נהדר, ארטישוקים משומרים ועוד.

עוד שתי תוספות מעולות הן גרידת לימון שמרעננת את כל העסק ופירורי לחם פריכים שמטגנים עם שמן זית ומלח ומוסיפים פריכות למנה. בדרום איטליה משתמשים בפירורי הלחם האלו כפרמזן לעניים, אבל אני מרשה לכם להוסיף על הכל גם גירור טוב של פרמזן. תשתמשו במתכון הזה כמתכון בסיס להמשיך איתו הלאה עם טעמים שאתם אוהבים ותזכרו - כל השמן הזה הכרחי, הוא חלק מהרוטב 🙂

מצרכים

פסטה

פירורי לחם פריכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מתחילים מפירורי הלחם הפריכים: מערבבים את פירורי הלחם עם השמן והמלח במחבת קטנה. מדליקים את הלהבה הקטנה של הכיריים ומערבבים עד שפירורי הלחם משחימים. זה קורה תוך כמה דקות, זהירות לא לשרוף אותם. מניחים בצד. 
  2. חוצים את הקישואים לשניים וחותכים אותם לחצאי עיגולים בעובי של כ-¾ ס”מ. זה נראה המון, אבל אחרי הטיגון הכמות מצטמצמת מאוד. 
  3. יוצקים את השמן למחבת גדולה (עדיף נון סטיק) ומפזרים את עלי המרווה. מדליקים את הלהבה. כששומעים שהעלים מתחילים להיטגן, מוסיפים את הקישואים וקורט מלח. מטגנים את הקישואים עד שהם משחימים מאוד, זה ייקח 10-15 דקות על אש בינונית. מערבבים מדי פעם. 
  4. בזמן שהקישואים על האש אפשר להרתיח סיר גדול עם מים חמים ושפע מלח בשביל הפסטה. מבשלים אותה על פי הוראות היצרן ומכוונים שהיא תהיה מוכנה אחרי שהרוטב מוכן. 
  5. כשהקישואים שחומים לטעמכם, מוסיפים את את השום ותערובת התיבול ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה. מכבים את האש ומוסיפים את גרידת הלימון ועוד קצת מלח אם צריך. 
  6. מסננים את הפסטה מעבירים למחבת (בלי לשטוף אותה קודם) ומערבבים. 
  7. מגישים מיד עם פירורי הלחם הפריכים ועם גבינת פרמזן מגוררת. 

הערות

  • אם משתמשים בירק חי כמו קישוא או שומר, זמן ההכנה מתארך וכדאי להתחיל להכין את הרוטב לפני שמתחילים לבשל את הפסטה. אם הולכים על גרסת השום בלבד, או שום ומשהו מצנצנת - אפשר לבשל אותם במקביל. כך או כך, הרוטב מחכה לפסטה
  • תערובת תיבול היא תערובת של כמה עשבי תיבול שנמכרות כתבלין בצנצנת. אני אוהבת את הרבס דה פרובנס, אבל אפשר להשתמש בתערובת תיבול איטלקית או 2 כפיות אורגנו מיובש ואפשר גם לוותר
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 214.4 קק״ל 857.4 קק״ל
פחמימות 8.0 גרם 32.0 גרם
שומן 19.3 גרם 77.2 גרם
נתרן 1247.2 מ״ג 4988.6 מ״ג
חלבון 3.3 גרם 13.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרם
כולסטרול 3.8 מ״ג 15.3 מ״ג
סידן 92.6 מ״ג 370.4 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 2.8 מ״ג
אשלגן 55.9 מ״ג 223.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody