פרסות ממולאות צמחוניות ברוטב יוגורט

כולם מכירים עלי גפן ממולאים וגם עלי כרוב ממולאים. למה שלא תפתיעו את האורחים במתכון מקורי לממולאים? רותם ליברזון מכינה פרסות ממולאות שהן מעדן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

אני ממלאה עלי גפן, סלקים, קישואים - אבל כרשה זה אחר וגם אף אחד לא יודע כמה זה קל. המנה יוצאת כל כך טעימה ושונה מרוב הממולאים, ותמיד כשאני מכינה אותה היא גורפת מחמאות.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את הכרישה: חותכים את החלק הלבן בלבד של הכרשה לחתיכות באורך 5 ס”מ, חוצים עד האמצע לרוחבן ושוטפים היטב.
  2. בסיר רחב עם הרבה מים רתוחים מבשלים את הכרשה עד שהיא רכה במשך 2-3 דקות. מוציאים, מצננים ומפרידים לשכבות.
  3. מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול והבצל.
  4. מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. ממלאים את פלחי הכרשה במלית. לא ממלאים יותר מדי. אפשר להשתמש בכמה עלים כדי ליצור ממולאים יפים.
  7. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הכרשות הממולאות כאשר הן מונחות בצפיפות אחת לצד השנייה.
  8. בסיר קטן נוסף מערבבים את כל רכיבי הרוטב, וכשהוא חמים יוצקים אותו בעדינות על גבי הכרשות. מכסים עם צלחת ומכסה מעל ואופים כ-40 דקות.
  9. מזלפים מעל את היוגורט ומגישים חם או קר עם לימון טרי.

הערות

  • במקום האפייה בתנור אפשר לבשל את הכרשות על הגז בחום נמוך

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 317.3 קק״ל 1269.2 קק״ל
פחמימות 52.3 גרם 209.1 גרם
שומן 9.2 גרם 36.9 גרם
נתרן 1616.2 מ״ג 6464.9 מ״ג
חלבון 7.7 גרם 30.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.6 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרם
כולסטרול 3.4 מ״ג 13.5 מ״ג
סידן 228.6 מ״ג 914.4 מ״ג
ברזל 7.2 מ״ג 28.8 מ״ג
אשלגן 1142.6 מ״ג 4570.4 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody