פרווה ומושלם: בראוניז טחינה של השף תום פרנץ
תום פרנץ מכין עוגיות בראוניז מטחינה עם מרקם פאדג'י מפנק וטעם מדהים. מלבד העובדה שהן בריאות יותר, גם אין בהן חמאה, שמן, גלוטן או לקטוז ולכן הן גם פרווה
תום פרנץ מכין עוגיות בראוניז מטחינה עם מרקם פאדג'י מפנק וטעם מדהים. מלבד העובדה שהן בריאות יותר, גם אין בהן חמאה, שמן, גלוטן או לקטוז ולכן הן גם פרווה
- תום פרנץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2587.0 קק״ל 2587.0 קק״לפחמימות 176.7 גרם 176.7 גרםשומן 189.7 גרם 189.7 גרםנתרן 1973.9 מ״ג 1973.9 מ״גחלבון 63.7 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 40.7 גרם 40.7 גרםשומן רווי 45.1 גרם 45.1 גרםכולסטרול 592.8 מ״ג 592.8 מ״גסידן 590.3 מ״ג 590.3 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 2263.4 מ״ג 2263.4 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 20.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות2587
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2587.0 קק״ל 2587.0 קק״לפחמימות 176.7 גרם 176.7 גרםשומן 189.7 גרם 189.7 גרםנתרן 1973.9 מ״ג 1973.9 מ״גחלבון 63.7 גרם 63.7 גרםסיבים תזונתיים 40.7 גרם 40.7 גרםשומן רווי 45.1 גרם 45.1 גרםכולסטרול 592.8 מ״ג 592.8 מ״גסידן 590.3 מ״ג 590.3 מ״גברזל 31.6 מ״ג 31.6 מ״גאשלגן 2263.4 מ״ג 2263.4 מ״גאבץ 20.1 מ״ג 20.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 2587 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
1 כוס טחינה גולמיתכוס מידה בינ"ל בנפח 240 מ"ל
-
1/2 כוס סוכר קוקוסאו סוכר דמררה
-
1/3 כוס סירופ מייפלאו דבש נוזלי
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
1/3 כוס אבקת קקאולא ממותק
-
1 כף קמח קוקוס
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
קישוט לגנאש טחינה (לא חובה)
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
75 גרם טחינה גולמית6-7 כפות טחינה מעודנת של בארכה בבקבוק לחיץ
-
1 כף סירופ מייפלאו דבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את הטחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים עד שהתערובת חלקה ומעורבבת היטב.
- מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו, קמח קוקוס, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים עד שהתערובת חלקה. התערובת מאוד סמיכה וצמיגית. אפשר להוסיף כף או שתיים של מים במידת הצורך כדי להקל על הערבוב.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומחליקים את פני העוגה, אם הכף או המרית נדבקת אפשר לרסס אותה במעט ספריי שמן או אפילו להרטיב במים וזה יעזור להחליק טוב יותר.
- אופים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ יוצא יבש או עם מעט פירורים. היזהרו מאפיית יתר כי אז תקבלו מרקם יבש ולא פאדג’י מפנק.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. חותכים לריבועים ומגישים. אפשר להגיש עם גנאש טחינה.
- מכינים את הגנאש: ממיסים בסיר כפול 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להמס, טורפים אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף.
- מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק.
- אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש.
- יוצקים על העוגה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את הטחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים עד שהתערובת חלקה ומעורבבת היטב.
- מוסיפים פנימה את אבקת הקקאו, קמח קוקוס, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים עד שהתערובת חלקה. התערובת מאוד סמיכה וצמיגית. אפשר להוסיף כף או שתיים של מים במידת הצורך כדי להקל על הערבוב.
- מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ומחליקים את פני העוגה, אם הכף או המרית נדבקת אפשר לרסס אותה במעט ספריי שמן או אפילו להרטיב במים וזה יעזור להחליק טוב יותר.
- אופים בתנור החם כ-20-25 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ יוצא יבש או עם מעט פירורים. היזהרו מאפיית יתר כי אז תקבלו מרקם יבש ולא פאדג’י מפנק.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. חותכים לריבועים ומגישים. אפשר להגיש עם גנאש טחינה.
- מכינים את הגנאש: ממיסים בסיר כפול 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להמס, טורפים אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף.
- מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק.
- אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש.
- יוצקים על העוגה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
אפשר להחליף 30% מהקמח בקמח כוסמין מלא אחרת התוצאה תהיה מאד דחוסה. בהצלחה.
מה התחליף לקמח קוקוס
היי, מאחר ומדובר בכמות קטנה של קמח קוקוס, אפשר להמיר אותו בקמח שקדים או בקמח חומוס או בקמח חיטה.
במה אפשר להחליף את הקמח קוקוס?
היי, מאחר ומדובר בכמות קטנה של קמח קוקוס, אפשר להמיר אותו בקמח שקדים או בקמח חומוס או בקמח חיטה.