-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 633.4 קק״ל 3800.7 קק״לפחמימות 41.7 גרם 250.2 גרםשומן 30.2 גרם 181.3 גרםנתרן 1254.5 מ״ג 7526.9 מ״גחלבון 35.1 גרם 210.8 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 147.7 גרםשומן רווי 4.7 גרם 27.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 437.9 מ״ג 2627.6 מ״גברזל 240.8 מ״ג 1444.6 מ״גאשלגן 2838.4 מ״ג 17030.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות633
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 633.4 קק״ל 3800.7 קק״לפחמימות 41.7 גרם 250.2 גרםשומן 30.2 גרם 181.3 גרםנתרן 1254.5 מ״ג 7526.9 מ״גחלבון 35.1 גרם 210.8 גרםסיבים תזונתיים 24.6 גרם 147.7 גרםשומן רווי 4.7 גרם 27.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 437.9 מ״ג 2627.6 מ״גברזל 240.8 מ״ג 1444.6 מ״גאשלגן 2838.4 מ״ג 17030.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 633 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורטיות
-
2 יחידות טורטיות גדולותמזרח מערב
-
1 כפית פפריקה מעושנת
תבשיל ירקות
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקצוצים
-
1 יחידה פלפל יבש חריףצ'יפוטלה, קצוץ
-
3 גבעולי סלריקצוצים
-
1 גזר בינוניתקצוץ
-
1 פלפל אדום בינוניקצוץ
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניקצוץ
-
8 שיני שוםקצוצות
-
1 צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניותמזרח מערב
-
1 בקבוק בירה Leoמזרח מערב
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה מעושנת
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אבקת קקאו
-
1/2 כוס מים
-
1 שעועית שחורה פחית
אופן הכנה
- מכינים את הטורטיות: חותכים את הטורטיות למשולשים קטנים ומטגנים אותם. מפזרים עליהם כפית פפריקה מעושנת ומערבבים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הטופו, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום - מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הטופו והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ’ילי קון טופו. מגישים עם גוואקמולי.
אופן הכנה
- מכינים את הטורטיות: חותכים את הטורטיות למשולשים קטנים ומטגנים אותם. מפזרים עליהם כפית פפריקה מעושנת ומערבבים.
- מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הטופו, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
- בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום - מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
- מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הטופו והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
- מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
- מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה קטנה.
- מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ’ילי קון טופו. מגישים עם גוואקמולי.
הערות
- הסיר חייב להתאים לבישול ארוך כדי שהתבשיל לא ידבק ויישרף.
- בשום אופן לא לוותר על הפלפל צ'יפוטלה (מחית או שימורים או וגם יבש), זה מה שנותן לקדרה את הטעם המעושן והעמוק שלה.
הערות
- הסיר חייב להתאים לבישול ארוך כדי שהתבשיל לא ידבק ויישרף.
- בשום אופן לא לוותר על הפלפל צ'יפוטלה (מחית או שימורים או וגם יבש), זה מה שנותן לקדרה את הטעם המעושן והעמוק שלה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן