קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי

אורי שביט מוכיחה שוב שטבעוניות נהנות יותר והפעם היא מביאה לנו מתכון לקדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי, מלא בטעמים וריחות ובעיקר טעים ומשביע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. יוצקים את השמן לסיר רחב שמתאים גם לתנור ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את הבצל והשום במשך 2-3 דקות, לריכוך. מוסיפים את פרוסות הגזר ומערבבים.
  3. מוסיפים חמוציות וסילאן, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים קינואה, עדשים ואת התבלינים ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
  4. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומכבים את האש.
  5. אופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שהנוזלים נספגים וכל הרכיבים רכים. מפזרים עלים טריים ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

    למתכונים נוספים באתר סוגת לחצו כאן!

    קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי. צילום: אורי שביט
    קדירה של קינואה ועדשים בסגנון מרוקאי. צילום: אורי שביט

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 404.9 קק״ל 2429.4 קק״ל
פחמימות 61.4 גרם 368.3 גרם
שומן 7.8 גרם 46.5 גרם
נתרן 237.7 מ״ג 1426.3 מ״ג
חלבון 22.7 גרם 136.0 גרם
סיבים תזונתיים 12.0 גרם 72.0 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 5.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 82.6 מ״ג 495.4 מ״ג
ברזל 2.9 מ״ג 17.3 מ״ג
אשלגן 560.6 מ״ג 3363.6 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    itay cohen

    תנור לחמם 200 מעלות על טורבו או עליון תחתון?

    Avatar
    אילנה

    האם ניתן לשלב קיטניה אחרת ולא עדשים פשוט לא אוהבים אצלי המפונקים חחח

      Avatar
      Foody Foody

      היי אילנה,
      אפשר בהחלט להשתמש בחומוס, מאש, אפונה יבשה או כל מה שאוהבים.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody