בית ספר של יום שבת: מאיר אדוני מלמד אתכם להכין קובה חמוסטה

רוצים לדעת איך להכין מרק קובה חמוסטה כמו של הסבתות הכורדיות? מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים כופתאות סולת במלית בשר שפונדרה עם מרק עשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    8 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    30

מצרכים

בצק

מלית

מרק

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים מים חמימים עד קבלת בצק רך ויציב. מניחים למנוחה בטמפ’ החדר כשעה. 
  2. מכינים את השפונדרה: מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. קוצצים גס את הבצלים.
  3. מניחים בתבנית צלייה את כל המצרכים לבישול השפונדרה. עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף וצולים בתנור 5 שעות. מצננים מעט ומפרקים את הבשר לקרעים קרעים.
  4. בינתיים, מכינים את יתר חומרי המילוי: קוצצים את הבצל דק ומאדים בשמן זית עד להזהבה.
  5. אופים בתנור את ראשי השום עטופים בנייר כסף עד להתרככות.
  6. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  7. כשהשפונדרה מוכנה ומפורקת לקרעים קרעים, מערבבים אותה עם יתר חומרי התערובת ושומרים בצד.
  8. מכינים את המרק: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
  9. קוצצים גס את כל הירקות.
  10. בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות.
  11. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה.
  12. מוסיפים את ציר העוף ואת גרגירי החומוס ומבשלים כ-20 דקות.
  13. מוסיפים את כל יתר המצרכים ומבשלים 30 דקות נוספות.
  14. טועמים ומתקנים תיבול.
  15. מכינים את הקובה: מגלגלים מהבצק כדורים קטנים. פותחים כל כדור על כף היד, ממלאים בתערובת המילוי, סוגרים היטב ומגלגלים לכדור ממולא. מניחים על מגש מקומח במעט סולת וממשיכים עם יתר הכדורים.
  16. כשהמרק רותח, מבשלים את הקובה במרק כ-45 דקות.
  17. מגישים חם בליווי אורז לבן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1069.2 קק״ל 6415.4 קק״ל
פחמימות 144.1 גרם 864.4 גרם
שומן 37.9 גרם 227.2 גרם
נתרן 1268.7 מ״ג 7612.0 מ״ג
חלבון 38.6 גרם 231.9 גרם
סיבים תזונתיים 14.7 גרם 88.0 גרם
שומן רווי 5.2 גרם 31.0 גרם
כולסטרול 15.0 מ״ג 90.0 מ״ג
סידן 246.1 מ״ג 1476.7 מ״ג
ברזל 7.4 מ״ג 44.3 מ״ג
אשלגן 1764.8 מ״ג 10589.0 מ״ג
אבץ 3.5 מ״ג 21.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    מירי

    תודה על התשובה הקודמת. יש לי עוד שאלה בבקשה: מה מכניסים לתנור יחד עם השפונדרה? זה לא ברור מה אמור להיכנס לצלייה יחד עם הבשר ומה אמורים לערבב יחד איתו לאחר הצלייה והפירוק… תודה מראש שוב

      Avatar
      Foody Foody

      היי, יש להכניס לתנור את בשר השפונדרה עם יתר הרכיבים (בצל, ראש שום ותבלינים). את 2 הבצלים הבינוניים מטגנים במחבת. את 3 ראשי השום צולים בתנור לריכוך ובסוף מערבבים עם השפונדרה את הבצל המטוגם והשום המרוכך. בהצלחה (:

    Avatar
    מירי

    האם במקום ציר עוף אפשר פשוט מים? ובמקום קמח המצה קמח רגיל?

      Avatar
      Foody Foody

      הי, אפשר לשים מים במקום ציר עוף (למרות שהטעמים הרבה יותר עשירים עם ציר עוף או אפילו ירקות) ואפשרי גם עם קמח רגיל. בהצלחה (:

    Avatar
    טלי לוי

    הי, האם אני יכולה להכין את הקובות מראש ולהקפיא, ורק יותר מאוחר את המרק??? ממש מחכה לקובה חמוסטה הנהדרת הזו..

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא את הקובות ולבשל במרק אפילו ללא הפשרה מראש. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody