קינוח כוסות טפיוקה בשתי גרסאות: לילדים ולמבוגרים

שתי גרסאות לקינוחי טפיוקה אישיים: מכינים את הטפיוקה בסיר אחד וממנו מכינים גרסה לקטנים עם בננות ותותים וגרסה לגדולים עם שוקולד וקפה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

טפיוקה

  • 1 כוס פניני טפיוקה
  • 1/3 כוס סוכר לבן
  • 3 1/2 כוסות מים
  • 400 מ"ל קרם קוקוס

לגרסת ילדים

  • 250 גרם תותים
  • 1 בננה בינוני
  • 1 חופן תותים
    לקישוט

לגרסת מבוגרים

  • 30 מ"ל אספרסו
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מערבבים בסיר קטן את המים והסוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך ערבוב מפעם לפעם כרבע שעה, או עד שהתערובת מסמיכה והפנינים נעשות שקופות.
  3. מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור.
  4. מכינים את מחית התות-בננה: שמים את הפירות במעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית אחידה. שומרים בצד.
  5. מרכיבים את גרסת הילדים: מחלקים חצי מכמות הטפיוקה בין קערות הגשה (ממלאים עד 3/4 גובה כלי), יוצקים מעל את מחית התות-בננה ומקשטים בתותים טריים ופיסטוק קצוץ.
  6. מרכיבים את גרסת המבוגרים: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל.
  7. מוסיפים לקערת הטפיוקה את האספרסו והשוקולד ומערבבים היטב. מחלקים בין כוסות הגשה ומקשטים בשבבי השוקולד ופולי הקקאו.
  8. מגישים מיד או שומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 216.1 קק״ל 1729.0 קק״ל
פחמימות 19.7 גרם 157.8 גרם
שומן 15.1 גרם 120.8 גרם
נתרן 9.9 מ״ג 79.5 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 17.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.4 גרם
שומן רווי 12.6 גרם 101.1 גרם
כולסטרול 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
סידן 24.4 מ״ג 194.8 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 14.7 מ״ג
אשלגן 267.5 מ״ג 2140.0 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody