מתכון מנצח: קלצונה מוצרלה ופטריות של אינס ינאי

אינס ינאי מכינה קלצונה מוצרלה ופטריות כמו של הננות האיטלקיות: בצק שמרים רך ונעים, ממולא בגבינת מוצרלה, פטריות ועגבניות מיובשות מטוגנות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

מלית

להברשה

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים כ- 6 דקות לבצק גמיש. 
  2. מתפיחים את הבצק בקערה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. במחבת מחממים שמן זית ובצלים, מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים פטריות, עגבניות מיובשות, בזיליקום מלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.
  4. מוסיפים את הגבינה לתערובת המצוננת ומערבבים.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט.
  7. מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של תפוז.
  8. מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה.
  9. מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני.
  10. צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול, אפשר בעזרת מזלג, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  11. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
  12. אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 442.8 קק״ל 6642.1 קק״ל
פחמימות 59.1 גרם 887.1 גרם
שומן 17.3 גרם 259.3 גרם
נתרן 1471.5 מ״ג 22073.1 מ״ג
חלבון 14.4 גרם 216.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 21.9 גרם
שומן רווי 5.1 גרם 77.2 גרם
כולסטרול 11.8 מ״ג 177.0 מ״ג
סידן 128.3 מ״ג 1924.7 מ״ג
ברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״ג
אשלגן 348.6 מ״ג 5229.1 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 10.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody