
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח פסטהקמח דורום דק
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
מלית
-
300 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
150 גרם עגבניות מיובשותקצוצות
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
2 כפות שמן זית
-
20 פטריות שמפיניון בינוניותקצוצות
-
1/4 כוס בזיליקוםעלים קצוצים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים כ- 6 דקות לבצק גמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- במחבת מחממים שמן זית ובצלים, מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים פטריות, עגבניות מיובשות, בזיליקום מלח ופלפל, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים את הגבינה לתערובת המצוננת ומערבבים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט.
- מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של תפוז.
- מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה.
- מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני.
- צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול, אפשר בעזרת מזלג, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משחים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
446.0
קק״ל
6690.6
קק״ל
פחמימות
59.9
גרם
898.8
גרם
שומן
16.7
גרם
250.1
גרם
נתרן
1667.4
מ״ג
25011.5
מ״ג
חלבון
14.5
גרם
217.2
גרם
סיבים תזונתיים
1.7
גרם
24.8
גרם
שומן רווי
5.5
גרם
81.8
גרם
כולסטרול
11.8
מ״ג
177.0
מ״ג
סידן
131.2
מ״ג
1968.6
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
13.2
מ״ג
אשלגן
358.3
מ״ג
5374.2
מ״ג
אבץ
0.7
מ״ג
10.0
מ״ג
תגובה אחת
אפשר קמח רגיל ?