קפונטה – סלט חצילים סיציליאני

סלט חצילים קצת אחר, עם המון טעמים מיוחדים שמשתלבים נהדר. אפשר לאכול אותו בכריך ואפשר אפילו להפוך אותו לרוטב פסטה שמכינים בקלי קלות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. חותכים את החציל ואת הפלפל האדום לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
  2. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. קוצצים דק את הסלרי, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע.
  4. במחבת קטנה קולים את הצנוברים (ללא שמן) עד שהם מעט שחומים, ושומרים בקערה בצד.
  5. במחבת גדולה מחממים שמן זית ומקפיצים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן רכות ומעט שחומות.
  6. מוסיפים למחבת שום, פלפל, סלרי ובצל ומטגנים כחמש דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  7. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, צימוקים, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים צנוברים, רסק עגבניות, סוכר ואת שני סוגי החומץ ומבשלים עוד כשלוש דקות.
  9. מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים על טוסט או על מנת פסטה. שומרים בקירור.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1553.4 קק״ל 1553.4 קק״ל
פחמימות 138.7 גרם 138.7 גרם
שומן 127.0 גרם 127.0 גרם
נתרן 1611.7 מ״ג 1611.7 מ״ג
חלבון 22.0 גרם 22.0 גרם
סיבים תזונתיים 28.7 גרם 28.7 גרם
שומן רווי 11.3 גרם 11.3 גרם
כולסטרול 1.4 מ״ג 1.4 מ״ג
סידן 214.2 מ״ג 214.2 מ״ג
ברזל 27.6 מ״ג 27.6 מ״ג
אשלגן 3321.7 מ״ג 3321.7 מ״ג
אבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody