
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
-
1/2כוס או 100 גרם צנוברים
-
4 כפות שמן זית
-
1 חציל גדול
-
4 שיני שום
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1/2 בצל סגול קטן
-
1 חופן פטרוזיליה
-
10 עלי נענע
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות חומץ תפוחים
אופן הכנה
- חותכים את החציל ואת הפלפל האדום לקוביות בגודל 1.5 ס”מ.
- פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- קוצצים דק את הסלרי, הבצל הסגול, הפטרוזיליה והנענע.
- במחבת קטנה קולים את הצנוברים (ללא שמן) עד שהם מעט שחומים, ושומרים בקערה בצד.
- במחבת גדולה מחממים שמן זית ומקפיצים את קוביות החצילים כעשר דקות עד שהן רכות ומעט שחומות.
- מוסיפים למחבת שום, פלפל, סלרי ובצל ומטגנים כחמש דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים פטרוזיליה, נענע, צימוקים, מלח, פלפל וקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים צנוברים, רסק עגבניות, סוכר ואת שני סוגי החומץ ומבשלים עוד כשלוש דקות.
- מצננים לטמפרטורת החדר ואוכלים על טוסט או על מנת פסטה. שומרים בקירור.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1678.3
קק״ל
1678.3
קק״ל
פחמימות
160.6
גרם
160.6
גרם
שומן
110.5
גרם
110.5
גרם
נתרן
1622.7
מ״ג
1622.7
מ״ג
חלבון
33.3
גרם
33.3
גרם
סיבים תזונתיים
56.0
גרם
56.0
גרם
שומן רווי
9.9
גרם
9.9
גרם
כולסטרול
1.4
מ״ג
1.4
מ״ג
סידן
909.6
מ״ג
909.6
מ״ג
ברזל
31.0
מ״ג
31.0
מ״ג
אשלגן
7753.7
מ״ג
7753.7
מ״ג
אבץ
8.7
מ״ג
8.7
מ״ג
תגובות (4)
נשמע סלט מטורף! יש במה להחליף את הבלסמי והחומץ תפוחים? לא משתמשת הרהה וממש באלי לנסות את הסלט הזה
היי נשמע סלט מטורף!!
בתור אחת שחולת חצילים לא הכרתי את המתכון הזה
כל כך טעים!!! ודל בשומן וסוכרים שזה הכי כיף