כמו קונצרט בפה – קרם ברולה קלאסי שבטוח מצליח
קרם ברולה הוא הקינוח הכי קלאסי ואהוב שנמצא בתפריט של כמעט כל מסעדה. עכשיו שכשתגלו כמה קל להכין אותו בבית, לא תפסיקו להכין אותו
קרם ברולה הוא הקינוח הכי קלאסי ואהוב שנמצא בתפריט של כמעט כל מסעדה. עכשיו שכשתגלו כמה קל להכין אותו בבית, לא תפסיקו להכין אותו
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 549.7 קק״ל 3298.1 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.7 גרםשומן 42.2 גרם 253.2 גרםנתרן 8.3 מ״ג 49.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 29.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 24.5 גרם 147.1 גרםכולסטרול 171.8 מ״ג 1030.8 מ״גסידן 25.6 מ״ג 153.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 21.8 מ״ג 130.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות550
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 549.7 קק״ל 3298.1 קק״לפחמימות 37.8 גרם 226.7 גרםשומן 42.2 גרם 253.2 גרםנתרן 8.3 מ״ג 49.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 29.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.0 גרםשומן רווי 24.5 גרם 147.1 גרםכולסטרול 171.8 מ״ג 1030.8 מ״גסידן 25.6 מ״ג 153.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 21.8 מ״ג 130.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 550 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
600 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 מקל וניל בינוניאם אין, אפשר גם כפית תמצית או חצי כפית משחת וניל
-
5 חלמונים L
-
3 כפות סוכר חום כהה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- בסיר קטן מניחים את הסוכר עם השמנת והמקל ווניל חצוי ומביאים לרתיחה.
- בקערה נפרדת מניחים את החלמונים וטורפים אותם קלות.
- כשהתערובת בסיר רותחת מעבירים אותה דרך מסננת בזרם דק לקערה עם החלמונים, תוך כדי טריפה כדי שהחלמונים לא יתבשלו. כשהתערובת אחידה מעבירים שוב דרך מסננת למד ליטר או קערה.
- מוזגים את התערובת לכלי הגשה המיועדים לקרם ברולה. מעבירים את הקעריות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים את הקרם כחצי שעה או עד שהקרם מתייצב מעט אך עדיין רוטט.
- מעבירים את הקעריות לקירור של לפחות 4 שעות.
- לאחר מכן מפזרים מעט סוכר חום מעל הקרם ברולה ושורפים קלות עם הברנר. מקשטים בחצי תות או כל פרי אחר שרוצים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-100 מעלות.
- בסיר קטן מניחים את הסוכר עם השמנת והמקל ווניל חצוי ומביאים לרתיחה.
- בקערה נפרדת מניחים את החלמונים וטורפים אותם קלות.
- כשהתערובת בסיר רותחת מעבירים אותה דרך מסננת בזרם דק לקערה עם החלמונים, תוך כדי טריפה כדי שהחלמונים לא יתבשלו. כשהתערובת אחידה מעבירים שוב דרך מסננת למד ליטר או קערה.
- מוזגים את התערובת לכלי הגשה המיועדים לקרם ברולה. מעבירים את הקעריות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים את הקרם כחצי שעה או עד שהקרם מתייצב מעט אך עדיין רוטט.
- מעבירים את הקעריות לקירור של לפחות 4 שעות.
- לאחר מכן מפזרים מעט סוכר חום מעל הקרם ברולה ושורפים קלות עם הברנר. מקשטים בחצי תות או כל פרי אחר שרוצים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
מה ההמרה אם יש לי ביצים של xl? יכולה לרשום אולי כמה חלמונים זה במשקל?
4 חלמונים XL
אפשר להשתמש עם קצפת צמחית כדי שיצא לי פרווה???
אפשר!
1. אם אין לי ברנר , איך אני יכולה לשרוף את הסוכר למעלה?
שמים בתנור בחלק העליון על 180 מעלות במשך 2-3 דקות, אבל חשוב להסתכל על זה כל הזמן, כדי שלא יישרף