
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
500 גרם אורז פרסי
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
3 שיני שום
-
1 גזר בינונימגורד גס
-
1 חציל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כורכום
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
720מ"ל או 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והחצילים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את התבלינים, למעט הכורכום, ומערבבים.
- מניחים את האורז היבש בקערה גדולה ומוסיפים אליו את תכולת הסיר. מערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים.
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
- מעבירים את כל האורז לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
- לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר.
- מנקים את הסיר השרוף בעזרת סנו סושי - ספוג הפלא.
מקלובה.צילום: שני הלוי
בשיתוף עם סנו-סושי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
7
מנות
קלוריות
71.3
קק״ל
499.2
קק״ל
פחמימות
7.5
גרם
52.4
גרם
שומן
4.5
גרם
31.3
גרם
נתרן
462.9
מ״ג
3240.5
מ״ג
חלבון
1.2
גרם
8.2
גרם
סיבים תזונתיים
2.8
גרם
19.7
גרם
שומן רווי
0.6
גרם
4.4
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
25.0
מ״ג
175.0
מ״ג
ברזל
0.8
מ״ג
5.5
מ״ג
אשלגן
267.1
מ״ג
1869.5
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
1.2
מ״ג
תגובות (2)
שאלה: לא צריך לבשל בידול מקדים את האורז? כמות המים שיש להוסיף (למלא את התעלות שיצרנו במים) נשמע לי מעט מדי בשביל אורז לא מבושל מראש. תודה
אין צורך בבישול מקדים של האורז. הוא מתבשל עם יתר הרכיבים בסיר.