רבים על השרוף: מקלובה מושלמת, כמו שצריך

מתכון קל להכנה למקלובה והפעם בגרסה הצמחונית - תפוחי אדמה בתחתית הסיר, כשמעליהם שכבת אורז המתבשלת תוך ספיגת הטעמים. המנה המושלמת לארוחת החג שכולם יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את הגזר והחצילים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
  2. מוסיפים את התבלינים, למעט הכורכום, ומערבבים.
  3. מניחים את האורז היבש בקערה גדולה ומוסיפים אליו את תכולת הסיר. מערבבים עד שכל הטעמים מתאחדים.
  4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
  5. מחממים את השמן בסיר כבד. מוסיפים את הכורכום ומערבבים. מכסים את תחתית הסיר בפרוסות תפוחי האדמה ומטגנים 3-4 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.
  6. מעבירים את כל האורז לסיר, מהדקים, בעזרת כף עץ מייצרים 4-5 חורים עמוקים וממלאים אותם במים.
  7. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-35 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל-10 דקות.
  8. לוקחים מגש עגול או צלחת גדולה, מניחים על הסיר והופכים מהר.
  9. מנקים את הסיר השרוף בעזרת סנו סושי - ספוג הפלא.

    מקלובה.צילום: שני הלוי
    מקלובה.צילום: שני הלוי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 71.3 קק״ל 499.2 קק״ל
פחמימות 7.5 גרם 52.4 גרם
שומן 4.5 גרם 31.3 גרם
נתרן 462.9 מ״ג 3240.5 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 8.2 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 19.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 4.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 25.0 מ״ג 175.0 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 5.5 מ״ג
אשלגן 267.1 מ״ג 1869.5 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רות דרדיקמן

    שאלה: לא צריך לבשל בידול מקדים את האורז? כמות המים שיש להוסיף (למלא את התעלות שיצרנו במים) נשמע לי מעט מדי בשביל אורז לא מבושל מראש. תודה

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך בבישול מקדים של האורז. הוא מתבשל עם יתר הרכיבים בסיר.