ארוחת שישי נפלאה – רוסטביף בתנור עם תבשיל קינואה וירקות
תמיד רציתם להכין רוסטביף אבל חששתם? אודי ואושר מראים לכם כמה זה קל להכין בשר צלוי בתנור עם תבשיל קינואה צבעוני והמון ירקות
תמיד רציתם להכין רוסטביף אבל חששתם? אודי ואושר מראים לכם כמה זה קל להכין בשר צלוי בתנור עם תבשיל קינואה צבעוני והמון ירקות
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 264.1 קק״ל 1056.4 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.7 גרםשומן 3.8 גרם 15.2 גרםנתרן 2690.6 מ״ג 10762.5 מ״גחלבון 12.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.5 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 164.6 מ״ג 658.5 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1297.1 מ״ג 5188.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות264
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 264.1 קק״ל 1056.4 קק״לפחמימות 44.4 גרם 177.7 גרםשומן 3.8 גרם 15.2 גרםנתרן 2690.6 מ״ג 10762.5 מ״גחלבון 12.7 גרם 50.7 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.4 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.5 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 164.6 מ״ג 658.5 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1297.1 מ״ג 5188.5 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 264 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוסטביף
-
1 1/2 ק"ג סינטה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
תבשיל קינואה
ציפוי
-
4 כפות טימין טרי
-
8 שיני שום
-
4 כפות חרדל דיז’ון
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כף דבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחממים היטב מחבת ברזל.
- מרססים שמן על נתח הבשר ומתבלים היטב. משחימים את הנתח מכל צידיו, מסירים מהמחבת ומצננים מעט.
- מכינים את הקינואה: קוצצים דק את הבצל, הגזר והשומר ואת הטימין והפטרוזיליה.
- כותשים את השום.
- מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים מעט.
- מחממים סיר רחב, מרססים את השמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקינואה, המים והמלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לתבנית תנור עמוקה.
- מכינים את הציפוי: טוחנים את מרכיבי ציפוי הרוסטביף במעבד מזון, מורחים את הנתח מכל צידיו ומעבירים לרשת צלייה.
- מניחים את הרשת מעל תבנית הקינואה. צולים בתנור כ-40 דקות עד שהטמפרטורה במרכז הנתח מגיעה ל-60 מעלות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ונותנים לנתח לנוח כ-10 דקות.
- פורסים את הרוסטביף ומגישים עם הקינואה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחממים היטב מחבת ברזל.
- מרססים שמן על נתח הבשר ומתבלים היטב. משחימים את הנתח מכל צידיו, מסירים מהמחבת ומצננים מעט.
- מכינים את הקינואה: קוצצים דק את הבצל, הגזר והשומר ואת הטימין והפטרוזיליה.
- כותשים את השום.
- מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים מעט.
- מחממים סיר רחב, מרססים את השמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 4 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקינואה, המים והמלח. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומעבירים לתבנית תנור עמוקה.
- מכינים את הציפוי: טוחנים את מרכיבי ציפוי הרוסטביף במעבד מזון, מורחים את הנתח מכל צידיו ומעבירים לרשת צלייה.
- מניחים את הרשת מעל תבנית הקינואה. צולים בתנור כ-40 דקות עד שהטמפרטורה במרכז הנתח מגיעה ל-60 מעלות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר כסף ונותנים לנתח לנוח כ-10 דקות.
- פורסים את הרוסטביף ומגישים עם הקינואה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
היום קניתי סינטה וחיפשתי מה לעשות איתו.. תודה לכם על המתכון שלכם יפה מרגלית