שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ועשבי תיבול

מחפשים מתכון למנת אירוח מרשימה וטעימה לשולחן הפסח? תמרה אהרוני מכינה שוק טלה בתנור עם ירקות שורש ברוטב עשבי תיבול שתגנוב את ההצגה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    25

מצרכים

שוק טלה

  • 1 שוק טלה גדולה
  • 8 שיני שום
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 גבעול תימין טרי
  • 4 עלי מרווה
  • 1 קורט מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

ירקות שורש

  • 4 שורשי פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • 10 גזרים צבעוניים בינוניים
  • 6 שומרים בינוניים
  • 6 לפתות בינוניות
  • 15 בצלי שאלוט קטנים
  • 1 ראש שום
  • 4 כפות שמן זית

רוטב

  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 גבעול תימין טרי
  • 4 עלי מרווה
  • 2 עלי דפנה קטנים
  • 10 פלפל אנגלי קטנים
  • 2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מכינים את שוק הטלה: מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. בעזרת סכין קטנה וחדה יוצרים בשוק טלה חריצים אלכסוניים מכל הצדדים.
  3. קולפים את שיני השום וקוצצים דק את עלי המרווה.
  4. נועצים בכל חריץ שן שום.
  5. מערבבים בקערית את השמן זית, תימין, מרווה מלח ופלפל שחור ומורחים את התערובת בצורה אחידה על כל השוק.
  6. מכינים את הירקות: קולפים את השורש פטרוזיליה וחוצים לאורך. קולפים את השורש סלרי וחותכים לרבעים. קולפים את הגזרים וחוצים לאורך.
  7. חוצים את השומר לאורכו. קולפים את הלפתות וחותכים לרבעים. קולפים את בצלי השאלוט וחוצים את ראש השום לרוחבו.
  8. בתבנית צלייה גדולה מסדרים את הירקות.
  9. זולפים על הירקות שמן זית ומערבבים היטב עם הידיים כך שכל הירקות יהיו משומנים היטב.
  10. מניחים את השוק על הירקות ואופים בתנור 20 דקות עד שהשוק משחימה יפה.
  11. מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
  12. בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  13. כשהרוטב רותח יוצקים אותו לתבנית עם הירקות והשוק טלה ומכסים בנייר כסף.
  14. מנמיכים את החום של התנור ל-120 מעלות וצולים שעתיים.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אפשר להשתמש במד טמפרטורה לבדיקת מידת העשייה של השוק טלה: נועצים את המד טמפרטורה במרכז השוק עד לחצי העומק של השוק. כשהטמפרטורה מגיעה ל-60-65 השוק מוכנה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 506.3 קק״ל 4050.3 קק״ל
פחמימות 37.5 גרם 300.0 גרם
שומן 30.5 גרם 243.6 גרם
נתרן 538.9 מ״ג 4311.2 מ״ג
חלבון 6.4 גרם 51.1 גרם
סיבים תזונתיים 12.4 גרם 99.4 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 34.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 270.1 מ״ג 2160.6 מ״ג
ברזל 5.4 מ״ג 43.4 מ״ג
אשלגן 1622.4 מ״ג 12978.9 מ״ג
אבץ 1.6 מ״ג 12.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody