שטרודל תפוחים מהיר שנראה הכי מושקע

הקינוח הקלאסי מהמטבח האוסטרי עם השם שהכי מתגלגל על הלשון - השטרודל! מאפה מעלי פילו, ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים בסוכר, חמאה וקינמון
הקינוח הקלאסי מהמטבח האוסטרי עם השם שהכי מתגלגל על הלשון - השטרודל! מאפה מעלי פילו, ממולאים בתפוחי עץ מקורמלים בסוכר, חמאה וקינמון
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.5 קק״ל 2736.9 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 353.5 גרם
    שומן 6.5 גרם 96.9 גרם
    נתרן 30.2 מ״ג 453.6 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 19.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 75.5 גרם
    כולסטרול 37.8 מ״ג 567.5 מ״ג
    סידן 45.5 מ״ג 683.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 115.6 מ״ג 1733.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.5 קק״ל 2736.9 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 353.5 גרם
    שומן 6.5 גרם 96.9 גרם
    נתרן 30.2 מ״ג 453.6 מ״ג
    חלבון 1.3 גרם 19.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 5.0 גרם 75.5 גרם
    כולסטרול 37.8 מ״ג 567.5 מ״ג
    סידן 45.5 מ״ג 683.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג
    אשלגן 115.6 מ״ג 1733.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שטרודל תפוחים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה.
  3. חותכים את התפוחים לשמיניות וכל שמינית פורסים לפרוסות דקות (2-3 מ”מ).
  4. מחממים את החמאה במחבת גדולה (הזהרו שלא תישרף) ומוסיפים למחבת את פרוסות התפוחים. מקפיצים מעט בחמאה.
  5. מוסיפים למחבת את הסוכר והקנמון ומערבבים היטב תוך כדי בישול 5-7 דקות (שהתפוחים יתרככו מעט, לא יותר מדי).
  6. מעבירים את התפוחים למסננת לסינון קצר של הנוזלים.
  7. פורסים עלה פילו על משטח העבודה, מרססים במעט שמן (או שצובעים במעט חמאה מומסת) ומניחים מעל עלה נוסף שגם אותו משמנים מעט.
  8. מעבירים חצי ממלית התפוחים לשליש התחתון של עלי הפילו ולרוחב העלה (כמו פס מצד לצד) ומשאירים שוליים של כ-3 ס”מ מכל צד.
  9. מקפלים את השוליים פנימה (על התפוחים) ומגלגלים לרולדה.
  10. חוזרים על הפעולה עם 2 עלי הפילו הנוספים ויתרת תערובת התפוחים.
  11. מניחים את הרולדות על התבנית.
  12. מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות, עד שהפילו זהוב ויפה.

    אופים כ-25 דקות עד שהפילו זהוב ויפה
    שטרודל תפוחים מהיר - אופים כ-25 דקות עד שהפילו זהוב ויפה

  13. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים עם הרבה אבקת סוכר וגלידה וניל.

    מצננים מעט ומגישים עם הרבה אבקת סוכר וגלידה וניל
    מצננים מעט את שטרודל התפוחים ומגישים עם הרבה אבקת סוכר וגלידה וניל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שטרודל תפוחים מהיר שנראה הכי מושקע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    בלה קוזיץ

    שטרודל באמת מהיר והכי חשוב טעים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות