שניים במתכון אחד: מרק עוף קלאסי שהוא גם ציר למגוון תבשילים!

מתכון פשוט ומצוין למרק עוף קלאסי שהכי מזכיר טעמים של בית! את המרק אפשר גם להקפיא ולהפשיר לפי מנות וגם להשתמש כציר עוף ביתי למגוון תבשילים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר.
  2. מניחים מעל את הגרונות והכנפיים, יוצקים מים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
  4. חותכים את הבצל לרבעים, חותכים את הגזר ואת ראש הסלרי לחתיכות גסות.
  5. מוסיפים בצל, גזר, ראש סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.
  7. מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש- בהקפאה ניתן לחלק לפי מנות בשקיות זיפלוק להקפאה. ניתן להשתמש גם כציר עוף לתבשילים רבים.

    מרק עוף קלאסי. צילום: נמרוד סונדרס
    מרק עוף קלאסי. צילום: נמרוד סונדרס

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 273.8 קק״ל 2190.1 קק״ל
פחמימות 6.3 גרם 50.5 גרם
שומן 16.7 גרם 133.8 גרם
נתרן 894.8 מ״ג 7158.2 מ״ג
חלבון 23.2 גרם 185.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.0 גרם
שומן רווי 5.1 גרם 41.0 גרם
כולסטרול 138.8 מ״ג 1110.0 מ״ג
סידן 71.5 מ״ג 572.2 מ״ג
ברזל 2.3 מ״ג 18.8 מ״ג
אשלגן 532.3 מ״ג 4258.0 מ״ג
אבץ 1.8 מ״ג 14.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody