תבשיל אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה
תבשיל ירקות טבעוני שהוא מצד אחד מנחם ומשביע ומצד שני כיפי ומיוחד, עם טעמים אסייתיים בזכות רוטב טחינה ומיסו שמתפוצץ מטעמים
תבשיל ירקות טבעוני שהוא מצד אחד מנחם ומשביע ומצד שני כיפי ומיוחד, עם טעמים אסייתיים בזכות רוטב טחינה ומיסו שמתפוצץ מטעמים
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.0 קק״ל 2075.0 קק״לפחמימות 32.5 גרם 162.6 גרםשומן 23.8 גרם 119.0 גרםנתרן 1758.0 מ״ג 8789.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 42.8 גרםשומן רווי 3.6 גרם 17.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 100.7 מ״ג 503.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 796.7 מ״ג 3983.5 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות415
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 415.0 קק״ל 2075.0 קק״לפחמימות 32.5 גרם 162.6 גרםשומן 23.8 גרם 119.0 גרםנתרן 1758.0 מ״ג 8789.8 מ״גחלבון 12.8 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 42.8 גרםשומן רווי 3.6 גרם 17.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 100.7 מ״ג 503.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 796.7 מ״ג 3983.5 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 12.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 415 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז וקינואה
-
1 כפית שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס קינואה
-
1 כוס גרעיני דלעת
-
1 כוס פטרוזיליה
ירקות
רוטב
-
6 כפות מיסו בהירמזרח מערב
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כף חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כפית סירופ מייפל
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
- מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
- בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מערבבים עם מזלג ושומרים חם.
- קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ. נזהרים לא לשרוף אותם.
- מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. חותכים את הגזר, הסלק והכרובית לחתיכות בגודל ביס. מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
- אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
- מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל רוטב מיסו ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
- מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
- בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מערבבים עם מזלג ושומרים חם.
- קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ. נזהרים לא לשרוף אותם.
- מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. חותכים את הגזר, הסלק והכרובית לחתיכות בגודל ביס. מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
- אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
- מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
- מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל רוטב מיסו ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הי. בטוחה שזמן בישול האורז הוא 40 דק’? זה המון זמן לאורז….
היי אתי, תודה ששמת לב. נכון, זמן הכנה של האורז הוא כ-20 דקות, המתכון תוקן.
הי.
הי. האם אפשר להכין מראש? תודה