תבשיל אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

תבשיל ירקות טבעוני שהוא מצד אחד מנחם ומשביע ומצד שני כיפי ומיוחד, עם טעמים אסייתיים בזכות רוטב טחינה ומיסו שמתפוצץ מטעמים
תבשיל ירקות טבעוני שהוא מצד אחד מנחם ומשביע ומצד שני כיפי ומיוחד, עם טעמים אסייתיים בזכות רוטב טחינה ומיסו שמתפוצץ מטעמים
  • זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    415
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 415.0 קק״ל 2075.0 קק״ל
    פחמימות 32.5 גרם 162.6 גרם
    שומן 23.8 גרם 119.0 גרם
    נתרן 1758.0 מ״ג 8789.8 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 64.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 42.8 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 100.7 מ״ג 503.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 21.9 מ״ג
    אשלגן 796.7 מ״ג 3983.5 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    415
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 415.0 קק״ל 2075.0 קק״ל
    פחמימות 32.5 גרם 162.6 גרם
    שומן 23.8 גרם 119.0 גרם
    נתרן 1758.0 מ״ג 8789.8 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 64.0 גרם
    סיבים תזונתיים 8.6 גרם 42.8 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 100.7 מ״ג 503.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 21.9 מ״ג
    אשלגן 796.7 מ״ג 3983.5 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 12.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
זהר לוסטיגר-בשן
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז וקינואה

ירקות

רוטב


אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
  3. בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מערבבים עם מזלג ושומרים חם.
  4. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ. נזהרים לא לשרוף אותם.
  5. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. חותכים את הגזר, הסלק והכרובית לחתיכות בגודל ביס. מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
  7. אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
  8. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
  9. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל רוטב מיסו ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אתי אברמוביץ

    הי. בטוחה שזמן בישול האורז הוא 40 דק’? זה המון זמן לאורז….

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אתי, תודה ששמת לב. נכון, זמן הכנה של האורז הוא כ-20 דקות, המתכון תוקן.

    Avatar
    Michal Shavit

    הי. האם אפשר להכין מראש? תודה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות