תבשיל אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

תבשיל ירקות טבעוני שהוא מצד אחד מנחם ומשביע ומצד שני כיפי ומיוחד, עם טעמים אסייתיים בזכות רוטב טחינה ומיסו שמתפוצץ מטעמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אורז וקינואה

ירקות

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל. מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים את הבצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים אורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן. שומרים חם.
  3. בינתיים שמים קינואה בסיר נוסף עם 2 כוסות מים ו-1/2 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים והקינואה מוכנה. מערבבים עם מזלג ושומרים חם. \
  4. קולים גרעיני דלעת במחבת יבשה 3-2 דקות עד שנשמעים צלילי פצפוץ. נזהרים לא לשרוף אותם.
  5. מכינים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. חותכים את הגזר, הסלק והכרובית לחתיכות בגודל ביס. מערבבים את כל הירקות בתבנית עם שמן זית, מלח גס ותימין.
  7. אופים 30 דקות עד שהירקות אפויים אך לא רכים מדי ועדיין פריכים.
  8. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
  9. מרכיבים את המנה: מערבבים את האורז והקינואה בקערה גדולה עם הירקות הצלויים, גרעיני הדלעת ופטרוזיליה. מזלפים מעל רוטב מיסו ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 419.9 קק״ל 2099.6 קק״ל
פחמימות 30.6 גרם 152.8 גרם
שומן 26.1 גרם 130.4 גרם
נתרן 1742.5 מ״ג 8712.4 מ״ג
חלבון 11.6 גרם 57.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.3 גרם 36.7 גרם
שומן רווי 3.9 גרם 19.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 90.6 מ״ג 453.2 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 21.5 מ״ג
אשלגן 616.8 מ״ג 3083.8 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 12.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    Michal Shavit

    הי. האם אפשר להכין מראש? תודה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody