תבשיל דאל של שעועית מאש ועדשים צהובות

תבשיל טעים, מנחם ומשביע מהמטבח ההודי שמשלב שעועית מאש ועדשים עם המון תבלינים. מגישים עם אורז לבן ויש לכם ארוחה מאוזנת, בריאה בטירוף ואפילו טבעונית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

מחית שום וג'ינג'ר

אופן הכנה

  1. מכינים מחית ג’ינג’ר שום: טוחנים בבלנדר מוט את הג’ינג’ר, השום ושמן הזית עד לקבלת עיסה אחידה.
  2. מכינים את התבשיל: מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה.
  3. מוסיפים 2 כפות ממחית השום וג’ינג’ר ומטגנים דקה רק עד שעולה ניחוח מהסיר. (את שאר המחית אפשר לשמור במקרר למתכונים אחרים).
  4. מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד שיכסו את כל החומרים לגובה של 2 ס”מ מעליהם, ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהעדשים והמש רכות.
  6. מגישים על אורז או קינואה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 561.7 קק״ל 2246.6 קק״ל
פחמימות 69.2 גרם 276.8 גרם
שומן 21.6 גרם 86.5 גרם
נתרן 417.3 מ״ג 1669.3 מ״ג
חלבון 25.1 גרם 100.4 גרם
סיבים תזונתיים 22.4 גרם 89.8 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 11.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 130.0 מ״ג 519.9 מ״ג
ברזל 8.5 מ״ג 34.2 מ״ג
אשלגן 884.7 מ״ג 3538.9 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 6.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    איילה לניאדו

    מה זה רוטב סיררצ’ה ? איפה משיגים ? והאם אפשר לוותר עליו ? תודה !

      Avatar
      Foody Foody

      סרירצ’ה הוא רוטב צ’ילי חריף אסיאתי שאפשר להשיג בחנויות מתמחות למוצרי המזרח הרחוק. אפשר להחליף בכל מצרך חריף אחר שאוהבים או לוותר

    Avatar
    דנה ביטון

    מה הגראם. מסאלה..איזה תחליף בתבילנים יכול להתאים

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשמיט אם אין.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody