תעמיס לי על הצלחת – סלט תפוחי אדמה מושלם ליום העצמאות ובכלל

תמרה אהרוני נזכרת בסלט האגדי עוד משנות השמונים ומכינה אותו בגרסא שלה עם כמה שידרוגים - סלט תפוחי אדמה מושלם שיבוא כתוספת מושלמת בכל שולחן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

סלט תפוחי אדמה עם מיונז תמיד נתפס בעיני כמשהו מיושן. משהו שאכלו באולמות אירועים בשנות ה80.

אני אוהבת מאוד תפוחי אדמה אבל תמיד מעדיפה את התפוחי אדמה שלי בצורות אחרות… פירה, תפוחי אדמה בתנור, צ’יפס פריך, תפוחי אדמה במדורה של ל”ג בעומר….

כשהכרתי את סיימון די מהר למדתי שאבות המזון שלו מורכבים מגבינה, מיונז ותפוחי אדמה. אין דבר שמשמח את סימון יותר ממנה שיש בה משהו מ”אבות המזון” הללו. ככה חזרתי לסלט תפוחי אדמה במיונז ונזכרתי שלמרות שהוא מיושן הוא בעצם טעים לאללה (ואני סתם הייתי סנובית לגביו…).

מה שכן, דווקא בגלל שהוא כל כך פשוט אני מקפידה להכין אותו באופן מדויק מאוד ומחומרי הגלם הכי טובים שיש, כי תופתעו לגלות את ההבדל בין הגרסה של הסלט הזה עם תפוחי אדמה רגילים מבושלים יותר מדי ומתובלים במיונז בינוני, לבין הגרסה עם תפוחי אדמה ראטה (שהם תפוחי אדמה בטעם חמאה), מבושלים כהלכה ומתובלים ברוטב מיונזי מאוזן ומשגע.

לכבוד יום העצמאות אני מניחה שמצאתם את עצמכם מוצפים במתכוני בשר ומרינדות שונות. אז הנה אני נותנת לכם מתכון לסלט תפוחי אדמה משגע שיהיה תוספת נהדרת לכל על-האש או פיקניק שאתם מתכננים ליום העצמאות.

זו הגרסה הבסיסית לסלט הזה שכולם אוהבים ומתאימה לכל אירוע. למי שרוצה יש בתחתית המתכון גם הצעות לשדרוג.

מצרכים

רוטב

הגשה

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ושוטפים אותם היטב במים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ.
  2. ממלאים סיר גדול בהרבה מים וכף מלח, מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומביאים לרתיחה ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים ומזלג ננעץ בקלות.
  3. בינתיים מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. מסננים את תפוחי האדמה. יוצקים על תפוחי האדמה את הרוטב ומערבבים היטב עד שכל קוביות תפוחי האדמה מצופות ברוטב באופן אחיד.
  5. לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את העירית הקצוצה.

    סלט תפוחי אדמה מושלם. צילום: תמרה אהרוני
    סלט תפוחי אדמה מושלם. צילום: תמרה אהרוני

הערות ושידרוגים

  • אני אוהבת להשתמש בתפוחי אדמה מזן ראטה שהם הכי טעימים בעיני. כמובן שאפשר להשתמש גם בזנים אחרים של תפוחי אדמה אם אתם לא מוצאים ראטה, או פשוט מעדיפים זן אחר.
  • המתכון הזה הוא לסלט תפוחי אדמה בסיסי. אפשר כמובן להוסיף לו תוספות שונות ולשדרג אותו (אפונה, שעועית ירוקה, סלק, סלמון צרוב, דג מלוח, שמיר, חזה עוף צרוב וכו'...)
  • בניגוד לסלטי ירקות אין בעיה ואפילו מומלץ לערבב את הרוטב ותפוחי האדמה המבושלים כמה שעות מראש.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 202.0 קק״ל 807.8 קק״ל
פחמימות 7.0 גרם 28.1 גרם
שומן 18.6 גרם 74.3 גרם
נתרן 721.9 מ״ג 2887.7 מ״ג
חלבון 0.7 גרם 3.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.6 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 10.7 גרם
כולסטרול 5.2 מ״ג 20.6 מ״ג
סידן 16.3 מ״ג 65.1 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 1.5 מ״ג
אשלגן 44.1 מ״ג 176.5 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody