תפוחים ממולאים בבשר של תמרה וישראל אהרוני

תמרה וישראל אהרוני משתפים במתכון משפחתי של תפוחים ממולאים בבשר. השילוב בין הבשר העסיסי לתפוח המתקתק יוצר מנה טעימה ומיוחדת, שמתאימה מאוד לחגי תשרי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    29

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים למילוי: בעזרת כף פריזאית, מרוקנים את התפוחים ומשאירים מעטפת דקה (אך לא דקה מדי).
  2. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל הפלפל החריף, הג’ינג’ר, הכוסברה ושיני השום.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-30 דקות.
  4. ממלאים כל חצי תפוח בתערובת הבשר, כך שהבשר יבלוט מעט מעל התפוח. טובלים כל חצי תפוח בפירורי לחם (את הצד של תערובת הבשר).
  5. מחממים שמן במחבת. מטגנים את צד הבשר של התפוחים כרבע שעה על להבה בינונית, וכרבע שעה על צד התפוחים.
  6. בינתיים, מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר ומערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. שמים את התפוחים המטוגנים בתבנית תנור עם צד הבשר כלפי מטה. יוצקים מעליהם רוטב, מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות. בתום 45 דקות, הופכים את התפוחים לצידם השני ואופים עוד 30 דקות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 841.3 קק״ל 5047.8 קק״ל
פחמימות 61.2 גרם 367.5 גרם
שומן 48.6 גרם 291.7 גרם
נתרן 1081.2 מ״ג 6487.4 מ״ג
חלבון 37.1 גרם 222.7 גרם
סיבים תזונתיים 7.7 גרם 46.2 גרם
שומן רווי 12.0 גרם 72.3 גרם
כולסטרול 206.2 מ״ג 1237.2 מ״ג
סידן 81.4 מ״ג 488.6 מ״ג
ברזל 4.4 מ״ג 26.4 מ״ג
אשלגן 961.2 מ״ג 5767.4 מ״ג
אבץ 7.2 מ״ג 43.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    מאיר

    לא ברור. יש הבדל בין איך שזה נעשה במתכון ובסרטון. במתכון מטגנים משני צדדים ואז בתנור משני צדדים. בסרטון מטגנים בצד אחד ומבשלים מהשני.

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון הכתוב הוא תמיד המדויק ביותר. תוכניות הטלוויזיה נערכות ולא תמיד מראים בהן את כל השלבים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody