-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1356.1 קק״ל 4068.3 קק״לפחמימות 82.5 גרם 247.5 גרםשומן 82.0 גרם 245.9 גרםנתרן 3897.0 מ״ג 11691.1 מ״גחלבון 66.6 גרם 199.8 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 16.1 גרםשומן רווי 12.3 גרם 36.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 97.4 מ״ג 292.1 מ״גברזל 5.4 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 850.7 מ״ג 2552.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1356
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1356.1 קק״ל 4068.3 קק״לפחמימות 82.5 גרם 247.5 גרםשומן 82.0 גרם 245.9 גרםנתרן 3897.0 מ״ג 11691.1 מ״גחלבון 66.6 גרם 199.8 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 16.1 גרםשומן רווי 12.3 גרם 36.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 97.4 מ״ג 292.1 מ״גברזל 5.4 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 850.7 מ״ג 2552.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1356 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז קריספי
-
4 כוסות אורז לבן מבושלומצונן
-
1/4 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
-
3 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
עוף מפורק
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כוס רוטב טריאקימזרח מערבלאחר הטיגון
סלט
-
1/2 ראש כרוב סגול
-
5 מלפפונים בינוניים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 חופן כוסברה
רוטב
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/4 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
-
3 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
3 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כף גדושה חמאת בוטנים חלקהניתן להחליף בחמאת קשיו
הגשה
-
1 חופן בוטנים קלויים
-
1 חופן כוסברהעלים
אופן הכנה
- מכינים את האורז הקריספי: מערבבים בקערה את האורז עם הטריאקי ושמן השומשום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות. מומלץ לבדוק מידי פעם שהאורז לא נשרף. מוציאיםצ ומניחים בצד להתקרר.
- בינתיים מכינים את העוף (מומלץ להשתמש בשאריות עוף מארוחה קודמת, אך אפשר גם להכין): במידה ומכינים חדש, מומלץ להשתמש בחזה עוף שלם - מתבלים היטב בשמן זית, מלח, פלפל, אבקת שום, אבקת ג׳ינג׳ר, כמון וכורכום ומטגנים היטב במחבת לוהטת עם מעט שמן. מוציאים ונותנים לעוף להצטנן לטמפרטורת החדר. לאחר שהצטנן, חותכים לפרוסות ומפרקים לרצועות, מעבירים לקערה, מערבבים טריאקי ומניחים בד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לקבלת מרקם סמיך ועשיר (ניתן גם בצנצנת). במידה ויוצא סמיך מדי ניתן לדלל במעט מים.
- מכינים את הסלט: חותכים את הירקות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה ומערבבים יחד. מעבירים לצלחת הגשה. מעל הסלט מסדרים את העוף המפורק, עליו שמים את האורז הקריספי, יוצקים מהרוטב ומסיימים במעט כוסברה ובוטנים. מגישים ובתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את האורז הקריספי: מערבבים בקערה את האורז עם הטריאקי ושמן השומשום. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור על 200 מעלות במשך 20 דקות. מומלץ לבדוק מידי פעם שהאורז לא נשרף. מוציאיםצ ומניחים בצד להתקרר.
- בינתיים מכינים את העוף (מומלץ להשתמש בשאריות עוף מארוחה קודמת, אך אפשר גם להכין): במידה ומכינים חדש, מומלץ להשתמש בחזה עוף שלם - מתבלים היטב בשמן זית, מלח, פלפל, אבקת שום, אבקת ג׳ינג׳ר, כמון וכורכום ומטגנים היטב במחבת לוהטת עם מעט שמן. מוציאים ונותנים לעוף להצטנן לטמפרטורת החדר. לאחר שהצטנן, חותכים לפרוסות ומפרקים לרצועות, מעבירים לקערה, מערבבים טריאקי ומניחים בד.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לקבלת מרקם סמיך ועשיר (ניתן גם בצנצנת). במידה ויוצא סמיך מדי ניתן לדלל במעט מים.
- מכינים את הסלט: חותכים את הירקות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה ומערבבים יחד. מעבירים לצלחת הגשה. מעל הסלט מסדרים את העוף המפורק, עליו שמים את האורז הקריספי, יוצקים מהרוטב ומסיימים במעט כוסברה ובוטנים. מגישים ובתאבון.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן