בו-בון – סלט וייטנאמי מפנק שמשגע את העולם

סלט שהוא ארוחה שלמה ומטריפה תמיד כיף גם להכין וגם לאכול! קבלו מתכון להכנת סלט וייטנאמי עם אגרול, בשר, ירקות ואטריות
סלט שהוא ארוחה שלמה ומטריפה תמיד כיף גם להכין וגם לאכול! קבלו מתכון להכנת סלט וייטנאמי עם אגרול, בשר, ירקות ואטריות
  • אופיר חגי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    448
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 448.2 קק״ל 1792.7 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 152.5 גרם
    שומן 16.8 גרם 67.2 גרם
    נתרן 966.8 מ״ג 3867.3 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 121.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.4 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 37.1 מ״ג 148.4 מ״ג
    סידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 602.9 מ״ג 2411.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    448
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 448.2 קק״ל 1792.7 קק״ל
    פחמימות 38.1 גרם 152.5 גרם
    שומן 16.8 גרם 67.2 גרם
    נתרן 966.8 מ״ג 3867.3 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 121.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.4 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרם
    כולסטרול 37.1 מ״ג 148.4 מ״ג
    סידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״ג
    אשלגן 602.9 מ״ג 2411.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור

בו בון הוא סלט וייטנאמי חם-קר שעושה שימוש בירקות ואטריות בטמפרטורת החדר, ונתחי בשר וחתיכות אגרול חמים שנותנים מימד קריספי משגע לכל העניין. מטריף!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אגרול

נתחי בשר

סלט

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את האגרול: מערבבים בקערה את מרכיבי מילוי האגרול (ללא דפי האורז). מרטיבים דף אורז תחת זרם מים פושרים (או בקערה עם מים) למשך כמה שניות ומניחים על משטח נקי. מרטיבים דף אורז נוסף ומניחים על דף האורז הראשון. מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך השליש העליון של הדף ומגלגלים. אחרי גלגול אחד, סוגרים את קצוות האגרול וממשיכים לגלגל כך שיצא לנו רול. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 4 אגרולים.

    סלט ויאטנמי1
    ממלאים את דפי האורז בתערובת הפרגיות ומגלגלים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת קטנה ומטגנים את האגרולים להזהבה מכל הצדדים.

    סלט ויאטנמי2
    מטגנים את האגרולים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  3. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קצת.

    סלט ויאטנמי3
    מוציאים את האגרולים מהשמן ושמים על נייר סופג. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל

  4. צורבים את נתחי הבשר: מערבבים את נתחי הבשר עם רוטב ההויסטיר. נפטרים מעודפי השמן במחבת, מוסיפים כף שמן וכשהוא חם, צורבים את נתחי הבשר צריבה חזקה ומהירה עד שהם מוכנים.
  5. מרכיבים את הסלט: מסדרים בכל קערה אישית רחבה את אטריות הביצים, לצידן את מקלוני הגזר, לצד הגזר - את מקלוני המלפפון, לצידם את נתחוני הבשר, תערובת עלי הבזיליקום ועלי הכוסברה, ולצידם בוטנים קלויים. מזלפים את הרוטב. חותכים את האגרולים ל-4 פרוסות, מניחים מעל ומגישים.
סלט ויאטנמי5
סלט וייטנאמי מושלם. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות