גורמה פתיתים – מנה של מסעדות מכוכבות ב-10 דקות עבודה!
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.8 קק״ל 1451.1 קק״לפחמימות 336.6 גרם 1346.3 גרםשומן 18.4 גרם 73.7 גרםנתרן 1722.3 מ״ג 6889.4 מ״גחלבון 14.0 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״גסידן 148.1 מ״ג 592.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 469.9 מ״ג 1879.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות363
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 362.8 קק״ל 1451.1 קק״לפחמימות 336.6 גרם 1346.3 גרםשומן 18.4 גרם 73.7 גרםנתרן 1722.3 מ״ג 6889.4 מ״גחלבון 14.0 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״גסידן 148.1 מ״ג 592.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 469.9 מ״ג 1879.4 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״גסגור
אני הרוסה על פתיתים, עוד מימי בית הילדים בקיבוץ. בשבילי כבר אז התוספת היתה המנה העיקרית הרבה לפני שכל השפים הגדולים בעולם גילו את “היזראלי קוסקוס” שמככב במנות מפונפנות במסעדות מכוכבות. מה שטוב למישלן ממשיך להיות מצויין גם לי וגם היום כשאני רוצה לפנק את עצמי אני תמיד שולפת שקית של פתיתים, ואליהם אני משדכת את מה שיש במקרר או במזווה.
הפעם פינקתי את הפתיתים שלי בזיתי קלמטה נהדרים, גבינת פטה ועגבניות מיובשות שהן בעצם סוכריות של שמש. אהה, הוספתי גם אגוזים, סתם כי היה לי והם הוסיפו שמחה וקראנץ’ לביס.
יאללה, חמודים, לכו תכינו לעצמכם מנה של השמחות. פתיתי גורמה מושלמים שהם מנת מסעדות מכוכבות, בפחות מ-30 שקלים. יש!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 363 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פתיתים
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
3 כפות שמן זיתאו שמן צמחי אחר (סויה, קנולה, חמניות)
-
1 שן שוםכתושה
-
2 כוסות פתיתיםמסוג אורז בן גוריון
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס זיתי קלמטהמגולענים וחצויים, אם אין אפשר זיתים ירוקים או שחורים מגולענים
-
1/2 כוס עגבניות מיובשותחתוכות לרצועות
-
150 גרם גבינת פטה 5%או גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר.
- מוסיפים את שן השום הכתושה, הזיתים המגולענים ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את חבילת הפתיתים ומערבבים עד שכל הפתיתים מצופים בשמן. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים 15 דקות. לאחר 15 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
- פותחים את הסיר ומערבבים. מוסיפים את העגבניות היבשות.
- מחלקים לצלחות, מפוררים מעל כל מנה את גבינת הפטה ומקשטים בפטרוזיליה ובאגוזים קצוצים.
איזה כייף להיות ילדים קטנים גדולים!
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר.
- מוסיפים את שן השום הכתושה, הזיתים המגולענים ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את חבילת הפתיתים ומערבבים עד שכל הפתיתים מצופים בשמן. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים 15 דקות. לאחר 15 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
- פותחים את הסיר ומערבבים. מוסיפים את העגבניות היבשות.
- מחלקים לצלחות, מפוררים מעל כל מנה את גבינת הפטה ומקשטים בפטרוזיליה ובאגוזים קצוצים.
איזה כייף להיות ילדים קטנים גדולים!
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל איטלקי
- אוכל בלקני
- אוכל טורקי
- אוכל יווני
- אוכל ספרדי
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- מנות עיקריות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- פסטה
- קטניות וחיטה
- תוספות