גלילות חזה עוף במילוי פטריות, בצל ותרד עם תפוחי אדמה
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.0 קק״ל 1689.9 קק״לפחמימות 49.5 גרם 495.3 גרםשומן 53.6 גרם 536.1 גרםנתרן 635.7 מ״ג 6356.9 מ״גחלבון 42.9 גרם 428.8 גרםסיבים תזונתיים 42.7 גרם 426.7 גרםשומן רווי 44.0 גרם 440.5 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 425.0 מ״גסידן 45.5 מ״ג 455.1 מ״גברזל 42.6 מ״ג 426.1 מ״גאשלגן 50.2 מ״ג 501.7 מ״גאבץ 42.6 מ״ג 426.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות169
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.0 קק״ל 1689.9 קק״לפחמימות 49.5 גרם 495.3 גרםשומן 53.6 גרם 536.1 גרםנתרן 635.7 מ״ג 6356.9 מ״גחלבון 42.9 גרם 428.8 גרםסיבים תזונתיים 42.7 גרם 426.7 גרםשומן רווי 44.0 גרם 440.5 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 425.0 מ״גסידן 45.5 מ״ג 455.1 מ״גברזל 42.6 מ״ג 426.1 מ״גאשלגן 50.2 מ״ג 501.7 מ״גאבץ 42.6 מ״ג 426.2 מ״גסגור
כמה כיף להכין מנה שיכולה להיות גם מנה עיקרית וגם תוספת! מתכון מטריף להכנת גלילות חזה עוף במרינדה במילוי בצל, פטריות ותרד שאופים בתנור ביחד עם תפוחי אדמה שסופגים את כל טעמי המרינדה והמיצים המעולים.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 169 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף ותפוחי אדמה
-
10 יחידות שניצל עוף טרי פרוס דק
-
קלופים וחתוכים לרבעים או קוביות גדולות
משרה
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח גס
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות סירופ מייפלאו דבש
-
8 כפות שמן זית
-
עלה טימין טרימארבעה ענפים
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
2 יחידות בצליםגדולים, קצוצים לקוביות קטנות
-
6 שיני שוםפרוסות דק
-
1 סלסילה עלי תרדניו זילנדי או תורכי, חתוך דק
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פורטבלו, חתוכות לקוביות קטנות
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
קצוץ, לא חובה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המשרה, מוסיפים את העוף (ראו טיפ מהקצב) ואת תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומניחים במקרר לספיגת הטעמים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את התרד, המלח והפלפל השחור ומטגנים כמה דקות לריכוך התרד. במידה ובתחתית הסיר יש נוזלים, מסננים אותם כדי שהמילוי לא יהיה רטוב מדי.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים פרוסת חזה עוף על קרש חיתוך או צלחת רחבה ומניחים מעליו שכבה מהמילוי. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתבנית מלבנית בגודל 30X40 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתר חזה העוף והמילוי.
- מניחים סביב לעוף את תפוחי האדמה. במידה ונשאר נוזל מהמרינדה, יוצקים אותו על העוף ותפוחי האדמה.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים 40 דקות.
- מורידים את הכיסוי ואופים כרבע שעה נוספת או להזהבה יפה. מעטרים בבצל ירוק וקצת פלפל שחור ומגישים.
לטיפ מהקצב על חיתוך קצה שוקיים לחצו כאן>>
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המשרה, מוסיפים את העוף (ראו טיפ מהקצב) ואת תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומניחים במקרר לספיגת הטעמים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) ומטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את התרד, המלח והפלפל השחור ומטגנים כמה דקות לריכוך התרד. במידה ובתחתית הסיר יש נוזלים, מסננים אותם כדי שהמילוי לא יהיה רטוב מדי.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים פרוסת חזה עוף על קרש חיתוך או צלחת רחבה ומניחים מעליו שכבה מהמילוי. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה ומניחים בתבנית מלבנית בגודל 30X40 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתר חזה העוף והמילוי.
- מניחים סביב לעוף את תפוחי האדמה. במידה ונשאר נוזל מהמרינדה, יוצקים אותו על העוף ותפוחי האדמה.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים 40 דקות.
- מורידים את הכיסוי ואופים כרבע שעה נוספת או להזהבה יפה. מעטרים בבצל ירוק וקצת פלפל שחור ומגישים.
לטיפ מהקצב על חיתוך קצה שוקיים לחצו כאן>>
*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
יצא נהדר מתכון נפלא!!!!!!!!!!!!
כיף לקרוא, שיראל!