גלילות חצילים ממולאות טופו בתוספת סלסת עגבניות משגעת
מנה ראשונה מושלמת של גלילות חצילים ממולאות טופו ואפויות, בתוספת סלסת עגבניות שנותנת טעם וצבע מרגש למנה. חובה לנסות!
מנה ראשונה מושלמת של גלילות חצילים ממולאות טופו ואפויות, בתוספת סלסת עגבניות שנותנת טעם וצבע מרגש למנה. חובה לנסות!
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2203.1 קק״ל 2203.1 קק״לפחמימות 188.9 גרם 188.9 גרםשומן 156.8 גרם 156.8 גרםנתרן 12565.1 מ״ג 12565.1 מ״גחלבון 55.2 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 65.5 גרם 65.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 294.3 מ״ג 294.3 מ״גברזל 10.8 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 5722.2 מ״ג 5722.2 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות2203
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2203.1 קק״ל 2203.1 קק״לפחמימות 188.9 גרם 188.9 גרםשומן 156.8 גרם 156.8 גרםנתרן 12565.1 מ״ג 12565.1 מ״גחלבון 55.2 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 65.5 גרם 65.5 גרםשומן רווי 12.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 294.3 מ״ג 294.3 מ״גברזל 10.8 מ״ג 10.8 מ״גאשלגן 5722.2 מ״ג 5722.2 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסגור
מנה שמזכירה קצת את המטבח הגאורגי, שממלא חצילים במילוי אגוזים. כאן במתכון עם פטנט מהמם של רות אוליבר, גלילות חצילים במילוי טופו פסטו ותבלינים, עם סלסת עגבניות מרעננת וחריפה. שילוב מושלב שיכנס לכם ללב ולמטבח ופתרון מושלם למי שמפחית מוצרים מן החי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 2203 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית טופו
-
1חבילה או 300 גרם טופו חומוס עם פסטו משק ויילרמפורר במזלג לפירורים
-
1 בצל בינונימגורד סחוט
-
1 כף טחינה גולמית
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות פירורי לחם
סלסה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את החצילים: פרוסים את החצילים פרוסות לאורך בעובי 1 ס”מ מורחים כל פרוסה בעזרת מברשת משני הצדדים במעט שמן, מפזרים מלח וסוכר.
- אופים כ- 15 דקות לריכוך והזהבה קלה (שומרים בקופסא סגורה ניתן להכין יום מראש).
- מכינים את הטופו וממלאים: מערבבים את הטופו עם הבצל המגורד טחינה ותבלינים, מניחים על משטח פרוסת חציל, בקצה הקרוב אלינו מניחים כף מתערובת הטופו ומגלגלים לגלילה.
- משמנים תבנית, מסדרים את הגלילות כמו פרח או איך שרוצים, מברישים במעט שמן זית ואופים 15 דקות ועד שהחצילים זהובים.
- מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה, טועמים מתקנים.
- מגישים את המנה: מניחים על צלחת בעדינות 2-3 גלילות בעזרת כף מפזרים בנדיבות סלסה.
- מפזרים מעט כוסברה קצוצה צנוברים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את החצילים: פרוסים את החצילים פרוסות לאורך בעובי 1 ס”מ מורחים כל פרוסה בעזרת מברשת משני הצדדים במעט שמן, מפזרים מלח וסוכר.
- אופים כ- 15 דקות לריכוך והזהבה קלה (שומרים בקופסא סגורה ניתן להכין יום מראש).
- מכינים את הטופו וממלאים: מערבבים את הטופו עם הבצל המגורד טחינה ותבלינים, מניחים על משטח פרוסת חציל, בקצה הקרוב אלינו מניחים כף מתערובת הטופו ומגלגלים לגלילה.
- משמנים תבנית, מסדרים את הגלילות כמו פרח או איך שרוצים, מברישים במעט שמן זית ואופים 15 דקות ועד שהחצילים זהובים.
- מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה, טועמים מתקנים.
- מגישים את המנה: מניחים על צלחת בעדינות 2-3 גלילות בעזרת כף מפזרים בנדיבות סלסה.
- מפזרים מעט כוסברה קצוצה צנוברים ומגישים.
הערות
- ניתן להכין גם בדרך הזו: בתבנית שופכים מחצית מכמות הסלסה ועליה מסדרים את גלילות החצילים ומעליהן מוסיפים את יתרת הסלסה. אופים 15 דקות נוספות מקררים מעט, מפזרים תוספות מלמעלה ומגישים
הערות
- ניתן להכין גם בדרך הזו: בתבנית שופכים מחצית מכמות הסלסה ועליה מסדרים את גלילות החצילים ומעליהן מוסיפים את יתרת הסלסה. אופים 15 דקות נוספות מקררים מעט, מפזרים תוספות מלמעלה ומגישים
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
במקום הטופו אפשר לשים בשר טחון?
כן, מומלץ לטגן קצת במחבת כדי לאדות את הנוזלים שבבשר.
מאד אהבו