גרמקנודל – הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף

גרמקנודל זו הכופתאה היחידה שמסוגלת לתת פייט לספינג' ולסופגנייה והכל תודות למאסטר שף. קבלו מתכון לענן מופלא מהמטבח האוסטרי עם פרג וריבת פובידל ששווה את ההשקעה
גרמקנודל זו הכופתאה היחידה שמסוגלת לתת פייט לספינג' ולסופגנייה והכל תודות למאסטר שף. קבלו מתכון לענן מופלא מהמטבח האוסטרי עם פרג וריבת פובידל ששווה את ההשקעה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעתיים
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    692
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 692.4 קק״ל 6924.2 קק״ל
    פחמימות 424.5 גרם 4244.9 גרם
    שומן 369.8 גרם 3697.5 גרם
    נתרן 429.9 מ״ג 4299.1 מ״ג
    חלבון 374.7 גרם 3747.3 גרם
    סיבים תזונתיים 366.5 גרם 3664.7 גרם
    שומן רווי 366.2 גרם 3662.5 גרם
    כולסטרול 488.8 מ״ג 4887.8 מ״ג
    סידן 422.9 מ״ג 4229.1 מ״ג
    ברזל 365.6 מ״ג 3655.6 מ״ג
    אשלגן 490.1 מ״ג 4901.4 מ״ג
    אבץ 365.5 מ״ג 3655.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעתיים
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    692
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 692.4 קק״ל 6924.2 קק״ל
    פחמימות 424.5 גרם 4244.9 גרם
    שומן 369.8 גרם 3697.5 גרם
    נתרן 429.9 מ״ג 4299.1 מ״ג
    חלבון 374.7 גרם 3747.3 גרם
    סיבים תזונתיים 366.5 גרם 3664.7 גרם
    שומן רווי 366.2 גרם 3662.5 גרם
    כולסטרול 488.8 מ״ג 4887.8 מ״ג
    סידן 422.9 מ״ג 4229.1 מ״ג
    ברזל 365.6 מ״ג 3655.6 מ״ג
    אשלגן 490.1 מ״ג 4901.4 מ״ג
    אבץ 365.5 מ״ג 3655.2 מ״ג
    סגור

הפחמימה היחידה שנותנת פייט בימים האלה לספינג’ ולסופגנייה זו הגרמקנודל הכל תודות למאסטר שף. אז מה זה בעצם גרמקנודל ומה זה בכלל השם המצחיק הזה?

גרמקנודל זו בעצם כופתאה עשויה בצק שמרים ממולאת ריבת פובידל (שזיפים) ומוגשת לרוב עם חמאה נמסה או עם רוטב וניל. הגרמקנודל נפוצה מאוד באוסטריה, גרמניה והונגריה, ונאכלת באופן מסורתי בימי שישי. כופתאת הגרמקנודל מבושלת ונראית כמו לחמנייה תפוחה ולכן היא אלטרנטיבה מעולה וטעימה לטיגונים של חנוכה.

גרמקנודל - הלחמניה ששיגעה את מאסטר שף
גרמקנודל – הלחמניה ששיגעה את מאסטר שף
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים אישיים
נעמה פלד
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק הכופתאות

מילוי

קרם אנגלז (קרם וניל)

הגשה


אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש, רך וחלק. לשים לפחות 7 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח או טיפונת יותר (לאט לאט ובסבלנות) ואם הבצק לא מתגבש והוא גרגרי הוסיפו כף חלב.
  2. שתי התפחות: מכניסים את בצק הגרמקנודל לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד ומגבת ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו (לפחות שעה במקום חמים). לשים את הבצק ומכסים את הקערה שוב להתפחה שניה.
  3. יצירת הכדורים: על משטח מקומח מגלגלים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  4. מילוי הכדורים בריבה: משטחים בעזרת מערוך או היד את כדור הבצק ומניחים במרכז כל כדור בצק כפית של ריבת פובידל. סוגרים את הבצק על הריבה ומגלגלים. מתפיחים את הכדורי הגרמקנודל מכוסים ממגבת כחצי שעה.
  5. בישול הגרמקנודל: מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. כאשר המים רותחים מכניסים בעדינות רבה לסיר 4-5 כופתאות בכל פעם. חשוב לא לפוצץ את הסיר כדי שיהיה לכופתאות מקום להתרחב ולתפוח. מכסים את הסיר ומבשלים כ-4 דקות, הופכים את הכופתאות ומבשלים עוד 3 דקות. חשוב שהרתיחה לא תהיה חזקה מדי אלא עדינה.
    גרמקנודל - כופתאה אוסטרית שנותנת פייט לסופגניות
  6. הכנת קרם הווניל (אנגלז): בסיר קטן מחממים את החלב על אש נמוכה רק עד שיעלו ממנו מעט אדים. בשום פנים ואופן לא להביא לרתיחה.
  7. מקציפים בקערה בינונית את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הווניל.
  8. כאשר החלב חם, יוצקים ממנו לאט לאט על תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד במקסר.
  9. לאחר מכן העבירו את הבלילה שנוצרה במיקסר בחזרה אל הסיר. מחזירים הסיר אל הכיריים, ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ עד לקבלת קרם מעט סמיך. כאשר הקרם מוכן, מסירים את הסיר מהאש ומסננים דרך מסננת לקערה יבשה ונקיה כדי שהקרם יהיה חלק וללא גושים.

    גרמקנודל - כופתאה אוסטרית שנותנת פייט לסופגניות
    גרמקנודל - כופתאה אוסטרית שנותנת פייט לסופגניות

  10. מרכיבים את המנה: יוצקים מעט קרם אנגלז לצלחת עמוקה, מניחים במרכז כופתאת גרמקנודל ויוצקים עוד רוטב אנגלז מעליה. מפזרים מעל זרעי פרג ומעט סוכר ומגישים עם כף.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גרמקנודל – הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (35)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

    Avatar
    צורי פריינטה

    הי האם אפשר להמיר את זה לפרווה\

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר את החלב להמיר בחלב צמחי (שקדים או סויה) ואת החמאה במחמאה. בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      התפחה שניה כ-30 דקות, עד שהבצק תפוח שוב (זמן ההתפחה תלוי בטמפ’ החדר). בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות