גרמקנודל – הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 692.4 קק״ל 6924.2 קק״לפחמימות 424.5 גרם 4244.9 גרםשומן 369.8 גרם 3697.5 גרםנתרן 429.9 מ״ג 4299.1 מ״גחלבון 374.7 גרם 3747.3 גרםסיבים תזונתיים 366.5 גרם 3664.7 גרםשומן רווי 366.2 גרם 3662.5 גרםכולסטרול 488.8 מ״ג 4887.8 מ״גסידן 422.9 מ״ג 4229.1 מ״גברזל 365.6 מ״ג 3655.6 מ״גאשלגן 490.1 מ״ג 4901.4 מ״גאבץ 365.5 מ״ג 3655.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעתייםכולל שעתיים
-
קלוריות692
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 692.4 קק״ל 6924.2 קק״לפחמימות 424.5 גרם 4244.9 גרםשומן 369.8 גרם 3697.5 גרםנתרן 429.9 מ״ג 4299.1 מ״גחלבון 374.7 גרם 3747.3 גרםסיבים תזונתיים 366.5 גרם 3664.7 גרםשומן רווי 366.2 גרם 3662.5 גרםכולסטרול 488.8 מ״ג 4887.8 מ״גסידן 422.9 מ״ג 4229.1 מ״גברזל 365.6 מ״ג 3655.6 מ״גאשלגן 490.1 מ״ג 4901.4 מ״גאבץ 365.5 מ״ג 3655.2 מ״גסגור
הפחמימה היחידה שנותנת פייט בימים האלה לספינג’ ולסופגנייה זו הגרמקנודל הכל תודות למאסטר שף. אז מה זה בעצם גרמקנודל ומה זה בכלל השם המצחיק הזה?
גרמקנודל זו בעצם כופתאה עשויה בצק שמרים ממולאת ריבת פובידל (שזיפים) ומוגשת לרוב עם חמאה נמסה או עם רוטב וניל. הגרמקנודל נפוצה מאוד באוסטריה, גרמניה והונגריה, ונאכלת באופן מסורתי בימי שישי. כופתאת הגרמקנודל מבושלת ונראית כמו לחמנייה תפוחה ולכן היא אלטרנטיבה מעולה וטעימה לטיגונים של חנוכה.
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעתיים | זמן כולל שעתיים | קלוריות 692 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק הכופתאות
-
1 1/2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
1/2 כוס חלב פושר
-
2 ביצים L
-
1 חלמון
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 כפית חומץ 5%
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
100 חמאהמומסת
מילוי
-
1 1/2 כוסות ריבת שזיפיםפובידל
קרם אנגלז (קרם וניל)
-
1 1/2 כוסות חלב 3%
-
3 חלמונים L
-
1 כף גדושה תמצית וניל
-
1/3 כוס סוכר לבן
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש, רך וחלק. לשים לפחות 7 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח או טיפונת יותר (לאט לאט ובסבלנות) ואם הבצק לא מתגבש והוא גרגרי הוסיפו כף חלב.
- שתי התפחות: מכניסים את בצק הגרמקנודל לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד ומגבת ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו (לפחות שעה במקום חמים). לשים את הבצק ומכסים את הקערה שוב להתפחה שניה.
- יצירת הכדורים: על משטח מקומח מגלגלים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
- מילוי הכדורים בריבה: משטחים בעזרת מערוך או היד את כדור הבצק ומניחים במרכז כל כדור בצק כפית של ריבת פובידל. סוגרים את הבצק על הריבה ומגלגלים. מתפיחים את הכדורי הגרמקנודל מכוסים ממגבת כחצי שעה.
- בישול הגרמקנודל: מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. כאשר המים רותחים מכניסים בעדינות רבה לסיר 4-5 כופתאות בכל פעם. חשוב לא לפוצץ את הסיר כדי שיהיה לכופתאות מקום להתרחב ולתפוח. מכסים את הסיר ומבשלים כ-4 דקות, הופכים את הכופתאות ומבשלים עוד 3 דקות. חשוב שהרתיחה לא תהיה חזקה מדי אלא עדינה.
- הכנת קרם הווניל (אנגלז): בסיר קטן מחממים את החלב על אש נמוכה רק עד שיעלו ממנו מעט אדים. בשום פנים ואופן לא להביא לרתיחה.
- מקציפים בקערה בינונית את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הווניל.
- כאשר החלב חם, יוצקים ממנו לאט לאט על תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד במקסר.
- לאחר מכן העבירו את הבלילה שנוצרה במיקסר בחזרה אל הסיר. מחזירים הסיר אל הכיריים, ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ עד לקבלת קרם מעט סמיך. כאשר הקרם מוכן, מסירים את הסיר מהאש ומסננים דרך מסננת לקערה יבשה ונקיה כדי שהקרם יהיה חלק וללא גושים.
- מרכיבים את המנה: יוצקים מעט קרם אנגלז לצלחת עמוקה, מניחים במרכז כופתאת גרמקנודל ויוצקים עוד רוטב אנגלז מעליה. מפזרים מעל זרעי פרג ומעט סוכר ומגישים עם כף.
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש, רך וחלק. לשים לפחות 7 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח או טיפונת יותר (לאט לאט ובסבלנות) ואם הבצק לא מתגבש והוא גרגרי הוסיפו כף חלב.
- שתי התפחות: מכניסים את בצק הגרמקנודל לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד ומגבת ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו (לפחות שעה במקום חמים). לשים את הבצק ומכסים את הקערה שוב להתפחה שניה.
- יצירת הכדורים: על משטח מקומח מגלגלים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
- מילוי הכדורים בריבה: משטחים בעזרת מערוך או היד את כדור הבצק ומניחים במרכז כל כדור בצק כפית של ריבת פובידל. סוגרים את הבצק על הריבה ומגלגלים. מתפיחים את הכדורי הגרמקנודל מכוסים ממגבת כחצי שעה.
- בישול הגרמקנודל: מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי כפית מלח. כאשר המים רותחים מכניסים בעדינות רבה לסיר 4-5 כופתאות בכל פעם. חשוב לא לפוצץ את הסיר כדי שיהיה לכופתאות מקום להתרחב ולתפוח. מכסים את הסיר ומבשלים כ-4 דקות, הופכים את הכופתאות ומבשלים עוד 3 דקות. חשוב שהרתיחה לא תהיה חזקה מדי אלא עדינה.
- הכנת קרם הווניל (אנגלז): בסיר קטן מחממים את החלב על אש נמוכה רק עד שיעלו ממנו מעט אדים. בשום פנים ואופן לא להביא לרתיחה.
- מקציפים בקערה בינונית את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הווניל.
- כאשר החלב חם, יוצקים ממנו לאט לאט על תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד במקסר.
- לאחר מכן העבירו את הבלילה שנוצרה במיקסר בחזרה אל הסיר. מחזירים הסיר אל הכיריים, ומבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ עד לקבלת קרם מעט סמיך. כאשר הקרם מוכן, מסירים את הסיר מהאש ומסננים דרך מסננת לקערה יבשה ונקיה כדי שהקרם יהיה חלק וללא גושים.
- מרכיבים את המנה: יוצקים מעט קרם אנגלז לצלחת עמוקה, מניחים במרכז כופתאת גרמקנודל ויוצקים עוד רוטב אנגלז מעליה. מפזרים מעל זרעי פרג ומעט סוכר ומגישים עם כף.
הכנתם את המתכון?
תגובות (35)
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן
הי האם אפשר להמיר את זה לפרווה\
היי, אפשר את החלב להמיר בחלב צמחי (שקדים או סויה) ואת החמאה במחמאה. בהצלחה!
כמה זמן התפחה שנייה?
התפחה שניה כ-30 דקות, עד שהבצק תפוח שוב (זמן ההתפחה תלוי בטמפ’ החדר). בהצלחה!