החביתה המושלמת: פריטטה עם תפוצ’יפס ועשבי תיבול
ילדי האייטיז עוד זוכרים את החביתות עם הצ'יפס, שהיו פשוט מעדן. קבלו גרסה משודרגת של פריטטה עם תפוצ'יפס וירוקים בתיבול עדין של צ'ילי וכורכום
ילדי האייטיז עוד זוכרים את החביתות עם הצ'יפס, שהיו פשוט מעדן. קבלו גרסה משודרגת של פריטטה עם תפוצ'יפס וירוקים בתיבול עדין של צ'ילי וכורכום
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 14365.1 קק״ל 57460.5 קק״לפחמימות 1367.2 גרם 5468.9 גרםשומן 886.3 גרם 3545.1 גרםנתרן 747.0 מ״ג 2987.9 מ״גחלבון 116.3 גרם 465.2 גרםסיבים תזונתיים 115.3 גרם 461.1 גרםשומן רווי 278.9 גרם 1115.4 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 91.9 מ״ג 367.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 180.9 מ״ג 723.5 מ״גאבץ 28.7 מ״ג 114.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות14365
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 14365.1 קק״ל 57460.5 קק״לפחמימות 1367.2 גרם 5468.9 גרםשומן 886.3 גרם 3545.1 גרםנתרן 747.0 מ״ג 2987.9 מ״גחלבון 116.3 גרם 465.2 גרםסיבים תזונתיים 115.3 גרם 461.1 גרםשומן רווי 278.9 גרם 1115.4 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 91.9 מ״ג 367.8 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 180.9 מ״ג 723.5 מ״גאבץ 28.7 מ״ג 114.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 14365 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים L
-
3 כוסות תפוצ’יפס
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1/2 כוס טבעות זיתיםלא חובה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
אופן הכנה
- בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. אפשר להשתמש במיקסר או במטרפה. ההקצפה תגרום לחביתה להיות תפוחה ובמרקם של עננים.
- משמנים מחבת טפלון עם כף אחת של שמן זית.
- מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. בעזרת מרית פלסטיק מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע.
- יוצקים את התערובת למחבת, ובעזרת המרית מיישרים את תפוחי האדמה לשכבה אחידה. לאחר מכן משחררים את החביתה מדפנות התבנית.
- לאחר 4 דקות בערך, כאשר תחתית החביתה כמעט מתגבשת ומקבלת צבע עדין של הזהבה, מכסים את החביתה עם צלחת או מכסה גדול ושטוח. מניחים יד אחת על הצלחת ומחזיקים את המחבת בעזרת הידית. הופכים ומשחררים את המחבת בעדינות, כדי שהחביתה תעבור לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת כף השמן הנותרת, ואז מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת, כאשר הצד שאינו מטוגן כלפי מטה. מטגנים כ-2 דקות.
אופן הכנה
- בקערה מקציפים את הביצים עד שמתקבל קצף בהיר. אפשר להשתמש במיקסר או במטרפה. ההקצפה תגרום לחביתה להיות תפוחה ובמרקם של עננים.
- משמנים מחבת טפלון עם כף אחת של שמן זית.
- מוסיפים לקציפת הביצים את הפטרוזיליה, התבלינים, הזיתים והצ’יפס. בעזרת מרית פלסטיק מקפלים את התערובת בעדינות, עד שכל הצ’יפס נטמע.
- יוצקים את התערובת למחבת, ובעזרת המרית מיישרים את תפוחי האדמה לשכבה אחידה. לאחר מכן משחררים את החביתה מדפנות התבנית.
- לאחר 4 דקות בערך, כאשר תחתית החביתה כמעט מתגבשת ומקבלת צבע עדין של הזהבה, מכסים את החביתה עם צלחת או מכסה גדול ושטוח. מניחים יד אחת על הצלחת ומחזיקים את המחבת בעזרת הידית. הופכים ומשחררים את המחבת בעדינות, כדי שהחביתה תעבור לצלחת.
- מוסיפים למחבת את יתרת כף השמן הנותרת, ואז מחליקים בזהירות את החביתה מהצלחת למחבת, כאשר הצד שאינו מטוגן כלפי מטה. מטגנים כ-2 דקות.
בשיתוף עם תפוצ'יפס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
תפוציפס בחביתה יצה מעדן של אוכל יצה מושלם תודה רבה אין מילים!!
תפוציפס בחביתה???
יוצא מושלם!