טארט שוקולד, תותים וקצפת (טבעוני!) של פיית העוגיות
- ענבל לביא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4687.1 קק״ל 4687.1 קק״לפחמימות 393.5 גרם 393.5 גרםשומן 308.4 גרם 308.4 גרםנתרן 1408.9 מ״ג 1408.9 מ״גחלבון 45.6 גרם 45.6 גרםסיבים תזונתיים 35.2 גרם 35.2 גרםשומן רווי 214.8 גרם 214.8 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסידן 306.2 מ״ג 306.2 מ״גברזל 36.0 מ״ג 36.0 מ״גאשלגן 4393.4 מ״ג 4393.4 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4687
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4687.1 קק״ל 4687.1 קק״לפחמימות 393.5 גרם 393.5 גרםשומן 308.4 גרם 308.4 גרםנתרן 1408.9 מ״ג 1408.9 מ״גחלבון 45.6 גרם 45.6 גרםסיבים תזונתיים 35.2 גרם 35.2 גרםשומן רווי 214.8 גרם 214.8 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 6.1 מ״גסידן 306.2 מ״ג 306.2 מ״גברזל 36.0 מ״ג 36.0 מ״גאשלגן 4393.4 מ״ג 4393.4 מ״גאבץ 14.3 מ״ג 14.3 מ״גסגור
עם בואו של החורף הגיעה גם עונת התותים, ואין כיף גדול יותר מלקבל אותה בטארט שוקולדי וטעים במיוחד בשילוב טעמים שהוא כל האושר שבעולם: טארט שוקולד, תותים וקצפת.
תחתית של פירורי ביסקוויט שוקו, מלית טראפל שוקולד עשירה, קצפת קרם קוקוס ותותים מזוגגים ברוטב תות מעל- לא תצליחו להפסיק ליישר ממנו. ואם זה לא מספיק הוא אינו דורש אפייה ולא מכיל מוצרי חלב או ביצים כך שיתאים לארוחות בשריות וגם לטבעונים.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4687 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית ביסקוויט שוקו
-
160 גרם פתי בר ונילאו ביסקוויטים ללא גלוטן
-
20גרם או 2 כפות אבקת קקאומנופה
-
30גרם או 1/4 כוס אבקת סוכר
-
100 גרם מזולה – ללא תוספת מלח
מלית שוקולד טראפל
-
250 גרם שוקולד מרירקצוץ
-
250 מ"ל קרם קוקוסכוס ועוד כף, 21-22% , בטמפרטורת החדר
-
1 קורט מלח דק
קצפת קוקוס
-
400מ"ל או 1 קופסת שימורים קרם קוקוס21-22%, קר מאוד
-
15גרם או 2 כפות אבקת סוכר
-
15גרם או 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את קלתית הביסקוויט שוקו: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עם קקאו ואבקת סוכר לפירורים דקים ככל הניתן. ממיסים את המזולה, מוסיפים פנימה ומערבבים לפירורים לחים.
- מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות תבנית פאי 24 ס”מ.
- מכינים את מלית השוקולד טראפל: ממיסים בעדינות את השוקולד עם קרם הקוקוס והמלח בפולסים במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקרם חלק.
- מצננים מעט את המלית, יוצקים לקלתית ומקפיאים לשעה להתייצבות.
- מכינים את קצפת הקוקוס: מכניסים את קערת המערבל ואת המקצף למקפיא ל-5 דקות לפני ההקצפה. מעבירים לקערת המערבל בעזרת כף רק את החלק המוקשה והיציב שבראש פחית קרם הקוקוס, ללא הנוזלים שבתחתית (יתקבלו כ-300 גרם).
- מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל. מקציפים לדקה במהירות נמוכה לריכוך הקרם, לאחר מגבירים את המערבל למהירות מקסימלית ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- משטחים כמה כפות מכמות הקצפת על גבי הטארט בשכבה דקה, מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב בזילופים יפים, מעבירים למקרר.
- מכינים את רוטב התותים: קוצצים 125 גרם מכמות התותים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר קטן עם יתרת חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים מעט להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות תוך בעבוע בינוני ועירבוב לקבלת רוטב תותים סמיך. מסננים ומצננים היטב.
- חוצים את יתרת כמות התותים לחצאים, מערבבים עם הרוטב ועורמים אותם במרכז הטארט. שומרים את העוגה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את קלתית הביסקוויט שוקו: טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עם קקאו ואבקת סוכר לפירורים דקים ככל הניתן. ממיסים את המזולה, מוסיפים פנימה ומערבבים לפירורים לחים.
- מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות תבנית פאי 24 ס”מ.
- מכינים את מלית השוקולד טראפל: ממיסים בעדינות את השוקולד עם קרם הקוקוס והמלח בפולסים במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים לקרם חלק.
- מצננים מעט את המלית, יוצקים לקלתית ומקפיאים לשעה להתייצבות.
- מכינים את קצפת הקוקוס: מכניסים את קערת המערבל ואת המקצף למקפיא ל-5 דקות לפני ההקצפה. מעבירים לקערת המערבל בעזרת כף רק את החלק המוקשה והיציב שבראש פחית קרם הקוקוס, ללא הנוזלים שבתחתית (יתקבלו כ-300 גרם).
- מוסיפים אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל. מקציפים לדקה במהירות נמוכה לריכוך הקרם, לאחר מגבירים את המערבל למהירות מקסימלית ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- משטחים כמה כפות מכמות הקצפת על גבי הטארט בשכבה דקה, מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הטארט סביב בזילופים יפים, מעבירים למקרר.
- מכינים את רוטב התותים: קוצצים 125 גרם מכמות התותים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר קטן עם יתרת חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים מעט להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות תוך בעבוע בינוני ועירבוב לקבלת רוטב תותים סמיך. מסננים ומצננים היטב.
- חוצים את יתרת כמות התותים לחצאים, מערבבים עם הרוטב ועורמים אותם במרכז הטארט. שומרים את העוגה במקרר.
תגובות (7)
הי, האם ניתן להכין עם מזולה לאפיה ובישול בטעם חמאה (האריזה הכחולה)?
היי לינוי, כן, אפשרי בהחלט.
איך אפשר להחליף את קרם הקוקוס (בהנחה שאני רוצה עוגה חלבית עשירה
אם רוצים עוגה חלבית ועשירה, אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה או בחלב (רצוי שמנת). בהצלחה רבה (:
היי:) האם אפשר לההכין את הבסיס (ללא גלוטן) עם שקדים? עדיין יצא טעים?
רצוי להכין עם עוגיות ללא גלוטן ולא עם שקדים, כדי שהבסיס יהיה קל לחיתוך וישתלב עם המרקם העדין של המלית. בהצלחה(:
ואוווו!!!! אפשר לקבל חתיכה קטנה? ((: