טופו מבריק עם אורז וירקות מוקפצים

מוקפץ טבעוני וטעים במיוחד עם טופו במעטפת מבריקה, מקורמלת וטעימה, המון ירקות ורוטב אסייתי ממכר. עם אורז או בלעדיו - יש לכם ארוחה טבעונית מושלמת
מוקפץ טבעוני וטעים במיוחד עם טופו במעטפת מבריקה, מקורמלת וטעימה, המון ירקות ורוטב אסייתי ממכר. עם אורז או בלעדיו - יש לכם ארוחה טבעונית מושלמת
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 138.6 קק״ל 554.5 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.3 גרם
    שומן 5.5 גרם 21.8 גרם
    נתרן 121.8 מ״ג 487.3 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 10.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 2.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 101.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 351.8 מ״ג 1407.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    139
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 138.6 קק״ל 554.5 קק״ל
    פחמימות 16.8 גרם 67.3 גרם
    שומן 5.5 גרם 21.8 גרם
    נתרן 121.8 מ״ג 487.3 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 10.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 2.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 25.5 מ״ג 101.8 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג
    אשלגן 351.8 מ״ג 1407.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים טבעוניים
אולגה טוכשר
X

14 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מוקפץ

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומשאירים בצד.
  2. מניחים את הטופו על מגבת/מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ולוחצים כדי להיפטר מנוזלים עודפים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. על קרש חיתוך חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 2 ס”מ על 2 ס”מ.
  3. מניחים את השעועית בקערה ויוצקים מעל מים רותחים. משאירים ל-5 דקות ומסננים.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה, ואין גושי קורנפלור.
  5. מחממים מחבת עם ציפוי non-stick, מתיזים מעט תרסיס השמן ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. יוצקים כחצי מכמות הרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
  6. פורסים את שני הפלפלים לרצועות. את הבצל חותכים לשניים ופורסים לטבעות ואת הצ’ילי קוצצים דק.
  7. יוצקים כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה.
  8. מניחים על צלחת הגשה את האורז, הטופו והירקות, מפזרים את השומשום ומגישים מיד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טופו מבריק עם אורז וירקות מוקפצים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    צבי פינקלשטיין

    האם חייבים להשים גי’נג’ר? או שזה יצא טעים גם בלי? תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      לא חייב.

    Avatar
    היא-לי גבסו ישראלי

    בשלב מס’5 כתוב לשים חצי מכמות הרוטב. מה עם החצי השני?ומה עם החצי השני של הרוטב?

      Avatar
      מערכת Foody

      את הטופו מקפיצים במחבת יחד עם חצי מכמות הרוטב. את חצי כמות הרוטב הנותרת אפשר להקפיץ עם הירקות או לשמור במקרר לפעם הבאה.

      Avatar
      ety

      הוספתי החצי השני לירקות אחרי שהתרככו במחבת

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות