טיאן – מאפה ירקות צלויים פרובנסאלי
איך נוסעים לצרפת בלי לארוז מזוודה? פשוט מאוד, מכינים טיאן - מאפה ירקות צלויים פרובנסאלי של שי-לי ליפא. מנה צמחונית יפהפייה שמתאימה גם כתוספת בריאה
איך נוסעים לצרפת בלי לארוז מזוודה? פשוט מאוד, מכינים טיאן - מאפה ירקות צלויים פרובנסאלי של שי-לי ליפא. מנה צמחונית יפהפייה שמתאימה גם כתוספת בריאה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1186.7 קק״ל 1186.7 קק״לפחמימות 150.9 גרם 150.9 גרםשומן 52.6 גרם 52.6 גרםנתרן 1620.1 מ״ג 1620.1 מ״גחלבון 25.4 גרם 25.4 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרםשומן רווי 7.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 380.9 מ״ג 380.9 מ״גברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 3672.0 מ״ג 3672.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות1187
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1186.7 קק״ל 1186.7 קק״לפחמימות 150.9 גרם 150.9 גרםשומן 52.6 גרם 52.6 גרםנתרן 1620.1 מ״ג 1620.1 מ״גחלבון 25.4 גרם 25.4 גרםסיבים תזונתיים 31.6 גרם 31.6 גרםשומן רווי 7.2 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 380.9 מ״ג 380.9 מ״גברזל 14.7 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 3672.0 מ״ג 3672.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1187 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל גדול
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 חציל בינוני
-
5 עגבניות בינוניות
-
5 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות טימין יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- בעזרת מנדולינה, פורסים את הזוקיני, החציל ותפוח האדמה לפרוסות דקות. אם אין מנדולינה, פורסים הכי דק שאפשר בסכין חדה. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את השאר שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מסדרים מעל את הירקות בחפיפה ולסירוגין (חציל, זוקיני, עגבניות ותפוחי אדמה).
- מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור החם 30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל את עלי התימין, מזלפים כף שמן זית ואופים עוד 25-20 דקות ללא כיסוי עד שהירקות רכים וזהובים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- בעזרת מנדולינה, פורסים את הזוקיני, החציל ותפוח האדמה לפרוסות דקות. אם אין מנדולינה, פורסים הכי דק שאפשר בסכין חדה. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את השאר שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מסדרים מעל את הירקות בחפיפה ולסירוגין (חציל, זוקיני, עגבניות ותפוחי אדמה).
- מזלפים 2 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור החם 30 דקות.
- מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים מעל את עלי התימין, מזלפים כף שמן זית ואופים עוד 25-20 דקות ללא כיסוי עד שהירקות רכים וזהובים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר לכסות את התבנית בתבנית הפוכה העיקר לא להשתמש בנייר אלומיניוםש
גם אפשרות, תודה ניצה!