סנו רקע

כמו בדוכנים: בטטות שלמות במילוי שמנת פטריות של רון יוחננוב

טעם של מדורה בלי לצאת מהבית: מתכון של רון יוחננוב לבטטה במילוי מפנק של שמנת פטריות, ממש כמו שמוכרים בדוכנים. מושלם לל"ג בעומר
טעם של מדורה בלי לצאת מהבית: מתכון של רון יוחננוב לבטטה במילוי מפנק של שמנת פטריות, ממש כמו שמוכרים בדוכנים. מושלם לל"ג בעומר
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.4 קק״ל 1577.6 קק״ל
    פחמימות 56.5 גרם 226.2 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.2 גרם
    נתרן 1011.1 מ״ג 4044.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 34.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרם
    כולסטרול 32.3 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 809.2 מ״ג 3236.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    394
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 394.4 קק״ל 1577.6 קק״ל
    פחמימות 56.5 גרם 226.2 גרם
    שומן 12.6 גרם 50.2 גרם
    נתרן 1011.1 מ״ג 4044.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 34.5 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרם
    כולסטרול 32.3 מ״ג 129.1 מ״ג
    סידן 150.5 מ״ג 602.1 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 809.2 מ״ג 3236.8 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור

ל”ג בעומר בפתח, עונת המנגלים בעיצומה, ומה יותר טעים מתפוח אדמה במדורה? אז כדאי לגוון קצת, קבלו מתכון ממטבחו של רון יוחננוב: בטטה שלמה אפויה במילוי שמנת פטריות! הכינו את התנור- הולך להיות טעים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

עיטור


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. עוטפים את הבטטות בנייר אפייה ‘סנו סושי’ וברדיד אלומיניום של ‘סנו-סושי’, ומניחים על תבנית.
  3. אופים בתנור כשעה.
  4.  מכינים את רוטב הפטריות: בסיר קטן מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים מעט.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
  6. מוסיפים את החלב ומערבבים במהירות, כדי שלא יתגבשו גושים.
  7. לאחר שהבלילה הופכת להיות סמיכה, מוסיפים את השמנת ומבשלים מעט.
  8. מוסיפים את הפטריות החתוכות לסיר, אין צורך בבישול או טיגון מקדים.
  9. מתבלים ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב יצא סמיך מידי, אפשר להוסיף חלב בהדרגה.
  10. חותכים את הבטטות לאורכן ליצירת כיס (לא חותכים עד הסוף), מועכים פנימה את מילוי הבטטות כך שיהיה מקום לרוטב. ממלאים את הבטטות החמות ברוטב הסמיך, מפזרים מעל גבינה, עירית וצ’ילי ומגישים.
חם ומנחם: בטטה במילוי רוטב שמנת פטריות I צילום: רון יוחננוב
חם ומנחם: בטטה במילוי רוטב שמנת פטריות I צילום: רון יוחננוב

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו בדוכנים: בטטות שלמות במילוי שמנת פטריות של רון יוחננוב

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Shira Ozana

    הרקע קצת חשוך אבל יצא קטלנייייי

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    עינת

    היי, כתוב 1 יחידה של אגוז מוסקט מגורד… גירדתי אולי רבע כפית וזה כבר ממש טו מאצ’ .. אני מניחה שלא התכוונת לאגוז שלם .. אולי כדאי להסביר

      Avatar
      מערכת Foody

      היי עינת, את צודקת, תודה, תוקן במתכון. רבע כפית או קורט יספיקו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות