להתפנק עם קוסקוס ללא גלוטן: קוסקוס מתירס וטנזייה
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 310.7 קק״ל 1553.3 קק״לפחמימות 34.5 גרם 172.6 גרםשומן 17.8 גרם 88.8 גרםנתרן 474.5 מ״ג 2372.3 מ״גחלבון 4.5 גרם 22.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.5 מ״ג 312.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 472.0 מ״ג 2360.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות311
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 310.7 קק״ל 1553.3 קק״לפחמימות 34.5 גרם 172.6 גרםשומן 17.8 גרם 88.8 גרםנתרן 474.5 מ״ג 2372.3 מ״גחלבון 4.5 גרם 22.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרםשומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.5 מ״ג 312.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 10.2 מ״גאשלגן 472.0 מ״ג 2360.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.8 מ״גסגור
זו צלחת שכל מי שרואה אותה רץ לעברה. זו צלחת של קרקע, קרקע יציבה ומלאת זיכרונות.
את הביס מהקוסקוס של סבתא שלי אני זוכרת היטב.
זה אחד מזיכרונות הטעמים הראשונים שלי. אני חושבת שכבר בגיל חצי שנה אכלתי ממנו בתאווה גדולה.
החלטתי להביא את סבתא שלי לשולחן בדרך אחרת, להביא את הקוסקוס שלה בגרסה ללא גלוטן וכשרה לפסח.
הביס הראשון גרם לליבנו להחסיר פעימה ומיד עינינו התנגשו והבנו שזו מנה שתהפוך למסורת אצלנו בשולחן. ההכנה מהירה ומתאימה למאה ה-21 והיא תחוסל. בהבטחה.
כמה דקות בודדות והאושר הצרוף הזה אצלכם בשולחן.
ימי חג מאושרים
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 311 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קוסקוס
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
4 כפות שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
טנזייה
-
10 שזיפים מיובשים בינונייםמגולענים
-
10 משמשים מיובשים בינוניים
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1/2 כוס שקדים טבעייםשלמים (או כל פרי יבש שאוהבים)
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס מים
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: מכניסים לסיר את קמח התירס, השמן והמלח ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל קמח התירס, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- מכבים את האש ומסירים את המכסה, נותנים למסת הקוסקוס להתקרר לגמרי.
- כאשר הקוסקוס קר לגמרי ניתן להכניס לבלנדר/מיקסר ולערבב בפולסים את גושי התירס עד שהכל הופך להיות פירורי כמו קוסקוס. מניחים בצלחת הגשה ומכינים את הטנזייה.
- מכינים את הטנזייה: חותכים את השזיפים והמישמשים לחצאים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את המישמשים והשזיפים, מטגנים קלות ומוסיפים את הקינמון והכמון.
- מוסיפים גם את הצימוקים והמים ומבשלים על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים קורט מלח ואת השקדים מערבבים וזה מוכן.
- שופכים הכל על קוסקוס התירס (או על אורז) המוכן ומגישים (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: מכניסים לסיר את קמח התירס, השמן והמלח ומערבבים היטב עד שהשמן עוטף את כל קמח התירס, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- מכבים את האש ומסירים את המכסה, נותנים למסת הקוסקוס להתקרר לגמרי.
- כאשר הקוסקוס קר לגמרי ניתן להכניס לבלנדר/מיקסר ולערבב בפולסים את גושי התירס עד שהכל הופך להיות פירורי כמו קוסקוס. מניחים בצלחת הגשה ומכינים את הטנזייה.
- מכינים את הטנזייה: חותכים את השזיפים והמישמשים לחצאים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את המישמשים והשזיפים, מטגנים קלות ומוסיפים את הקינמון והכמון.
- מוסיפים גם את הצימוקים והמים ומבשלים על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים, מוסיפים קורט מלח ואת השקדים מערבבים וזה מוכן.
- שופכים הכל על קוסקוס התירס (או על אורז) המוכן ומגישים (ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה).
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
מה הקשר לאורז בסעיף האחרון?( 6 )
היי איציק,
את הטנזייה ניתן להגיש גם עם אורז.
האורז מוצע כאופציה,לצקת עליה את הטנזיה,
מנה מושלמת לפסח
אפשר לנסות את תהליך הבישול במיקרו,
ו בקוסקוסייר.
מנת קוסקוס כמו שצריך!!!