לזניה בטטות עם רוטב בשמל וגבינת פרמזן

איילת הירשמן מכינה מאפה פסטה שחום וריחני שמתאים לאירוח בשבועות או בכלל - לזניה בטטות עם רוטב בשמל קטיפתי וגבינת פרמזן. אוכל מנחם במיטבו
איילת הירשמן מכינה מאפה פסטה שחום וריחני שמתאים לאירוח בשבועות או בכלל - לזניה בטטות עם רוטב בשמל קטיפתי וגבינת פרמזן. אוכל מנחם במיטבו
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    3140
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3140.2 קק״ל 3140.2 קק״ל
    פחמימות 340.9 גרם 340.9 גרם
    שומן 146.8 גרם 146.8 גרם
    נתרן 7665.5 מ״ג 7665.5 מ״ג
    חלבון 124.1 גרם 124.1 גרם
    סיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרם
    שומן רווי 92.2 גרם 92.2 גרם
    כולסטרול 373.8 מ״ג 373.8 מ״ג
    סידן 2329.2 מ״ג 2329.2 מ״ג
    ברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 2528.1 מ״ג 2528.1 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    3140
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3140.2 קק״ל 3140.2 קק״ל
    פחמימות 340.9 גרם 340.9 גרם
    שומן 146.8 גרם 146.8 גרם
    נתרן 7665.5 מ״ג 7665.5 מ״ג
    חלבון 124.1 גרם 124.1 גרם
    סיבים תזונתיים 31.7 גרם 31.7 גרם
    שומן רווי 92.2 גרם 92.2 גרם
    כולסטרול 373.8 מ״ג 373.8 מ״ג
    סידן 2329.2 מ״ג 2329.2 מ״ג
    ברזל 12.9 מ״ג 12.9 מ״ג
    אשלגן 2528.1 מ״ג 2528.1 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
איילת הירשמן
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בטטות

רוטב בשמל

לזניה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבטטות: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות.
  2. שמים את קוביות הבטטות בסיר, מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים כוס מים.
  3. מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, במהלכן בודקים מדי פעם, ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות מאוד. מועכים לפירה ושומרים בצד.
  4. מכינים רוטב בשמל: בינתיים, שמים את החמאה בסיר, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים בהתמדה כמה שניות - קל לעשות את זה במטרפה ידנית, שעוזרת למנוע גושים - וכשמתקבלת רביכה שנפרדת משולי המחבת, מנמיכים את הלהבה, יוצקים פנימה, תוך ערבוב, את החלב, ומערבבים בהתמדה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע. מכבים את הלהבה ומסירים מהכיריים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מרכיבים את הלזניה: מגרדים בפומפייה את גבינת הפרמזן ומניחים בצד.
  8. משמנים את התבנית בתרסיס שמן. מניחים בתחתית התבנית את עלי הלזניה, זה לצד זה אבל לא בצורה חופפת.
  9. מניחים על עלי הלזניה שליש מכמות הבטטות, מורחים מלמעלה רבע מכמות רוטב הבשמל ומפזרים רבע מכמות גבינת הפרמזן. מכסים בעלי לזניה ובונים באותו אופן עוד שתי שכבות המכילות כל אחת בטטות, בשמל ופרמזן.
  10. מכסים את השכבה האחרונה בעלי לזניה, מורחים מעליהם את הבשמל שנותר ומפזרים את הגבינה שנותרה.
  11. אופים 40-35 דקות. הלזניה מוכנה כשהיא מבעבעת ויציבה, וכל הגבינה נמסה ומזהיבה היטב למעלה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה בטטות עם רוטב בשמל וגבינת פרמזן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות