מאמא אינדייה: תבשיל טופו מאיי אנדמן
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 426.4 קק״ל 2558.5 קק״לפחמימות 42.0 גרם 252.2 גרםשומן 29.3 גרם 175.8 גרםנתרן 1151.5 מ״ג 6908.8 מ״גחלבון 8.6 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 58.5 גרםשומן רווי 17.0 גרם 101.8 גרםכולסטרול 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסידן 96.7 מ״ג 580.4 מ״גברזל 4.5 מ״ג 27.0 מ״גאשלגן 883.5 מ״ג 5301.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים32
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות426
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 426.4 קק״ל 2558.5 קק״לפחמימות 42.0 גרם 252.2 גרםשומן 29.3 גרם 175.8 גרםנתרן 1151.5 מ״ג 6908.8 מ״גחלבון 8.6 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 58.5 גרםשומן רווי 17.0 גרם 101.8 גרםכולסטרול 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסידן 96.7 מ״ג 580.4 מ״גברזל 4.5 מ״ג 27.0 מ״גאשלגן 883.5 מ״ג 5301.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.6 מ״גסגור
בידוד ביתי, היום המיליארד לספירה.
אחת לכך וכך מתהפך עליי עולמי. לרוב זה קשור בגבול שמתחתי יתר על המידה, בצעד קדימה שהלכתי מוקדם מידי, או בכמה צעדים אחורה שלקחתי בדיוק על איזה צבע טרי. זה קשור בפה הגדול שלי או ביכולת דחיית הסיפוקים הקטנה שלי.
יש בהן משהו מאוד אישי בהתרסקויות שלי ועד כה הן תמיד הולידו תקומה מפוארת.
פתאום עכשיו העולם עצמו קצת חרב ולא עולמי שלי לבדו.
תזכורת מעוררת השתהות לעובדה שאין לנו שליטה על כלום, מהולה בעדות לנקודה פסיכית בזמן.
איך אומרים אצלנו בעדה – וואו!
אני מנסה להזכיר לעצמי שאולי לפעמים זה לא כ”כ נורא להצטמצם, להתמעט לרגע, לבחון את
המסלול ואולי לחשב אותו מחדש… נכון יותר ולפי צו השעה.
מה זה לחשב? יש רגעים בזמן שדורשים מאיתנו להמציא את עצמנו מחדש!
היש עונג גדול יותר מתחושת היצירה שלנו את עצמינו??
צמצום בחיים וגם במטבח, הוא תהליך שבא להדגיש עומקים. להמעיט ולזקק.
הבוקר, כולם יצאו מהבית ואני התגנבתי מחדר ההסגר שלי למטבח (עדויה בתכשיטי השעה מסיכה וכפפות) להרחיב את הלב העייף שלי, לנשום קצת ריח תבלינים ולצמצם בליל טעמים מיבשת רחוקה עם חלב קוקוס סמיך לתבשיל שמחזיר אותי לימים אחרים. עם חופש.
במנה שלפניכם היו הרבה נוזלים שלאט לאט הצטמצמו לטעמים עמוקים וחזקים שהבאתי איתי מאיי אנדמן. חצי שעה ויש לכם ארוחת בידוד מנחמת, ספונטנית, אינטליגנטית ועמוקה –
משהי להביא הביתה !
מרכיבים 32 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 426 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'אטני אננס
-
1 אננס בינוני(אפשר גם מקופסת שימורים)
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
3 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1גדול או 2 גזרים קטנים
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כף זרעי כוסברה
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 חופן קפיר ליים מיובש
-
1/2 כוס רוטב סויה
-
3 כפות שמן שומשום
-
1 כף זרעי שומר
-
1 תרמיל הל שלם
תבשיל
-
1/2 ק"ג טופו
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה(לשימון המחבת)
-
1 כף שמן שומשום
-
4 גזרים בינוניים
-
1/2 ק"ג עגבניות שריחצויות
-
1 בצל סגול בינוניפרוס דק
-
1 שורש שורש ג’ינג’רלפי הטעם חתוך לקוביות קטנות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 חופן בוטנים קלויים
-
1 כוס צ’אטני אננס
-
400 מ"ל חלב קוקוס
הגשה
-
1 חופן כוסברה
-
קצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הצ’אטני: מכניסים את כל הרכיבים יחד לבלנדר וטוחנים למחית חלקה ואחידה. מתקבלת מחית תיבול נהדרת מאיי אנדמן. אפשר לשמור במקרר או להקפיא. זו תוספת טעם נפלאה לכל תבשיל אסיאתי.
- מכינים את התבשיל: חותכים את הטופו לקוביות או לרצועות.
- מחמים מחבת וצורבים בה את קוביות הטופו עם המלח והצ׳ילי המתוק עד שהם מקבלים צבע זוהב ומרקם קריספי מבחוץ. מעבירים לקערה.
- מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות אלכסוניות דקות.
- חוצים את עגבניות השרי. פורסים לרצועות את הבצל. חותכים את הג׳נג׳ר לקוביות קטנות. חוצים את הפטריות לרבעים.
- מחממים מחבת ומשמנים בשמן הקנולה ובשמן הסומסום.
- מכניסים את כל הירקות והשום למחבת ומקפיצים במשך 5-7 דקות.
- מוסיפים את הבוטנים, הצ’אטני ואת חלב הקוקוס.
- מבשלים כרבע שעה עד לצמצום והסמכת הנוזלים. מקשטים בבוטנים ועלי כוסברה.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את הצ’אטני: מכניסים את כל הרכיבים יחד לבלנדר וטוחנים למחית חלקה ואחידה. מתקבלת מחית תיבול נהדרת מאיי אנדמן. אפשר לשמור במקרר או להקפיא. זו תוספת טעם נפלאה לכל תבשיל אסיאתי.
- מכינים את התבשיל: חותכים את הטופו לקוביות או לרצועות.
- מחמים מחבת וצורבים בה את קוביות הטופו עם המלח והצ׳ילי המתוק עד שהם מקבלים צבע זוהב ומרקם קריספי מבחוץ. מעבירים לקערה.
- מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות אלכסוניות דקות.
- חוצים את עגבניות השרי. פורסים לרצועות את הבצל. חותכים את הג׳נג׳ר לקוביות קטנות. חוצים את הפטריות לרבעים.
- מחממים מחבת ומשמנים בשמן הקנולה ובשמן הסומסום.
- מכניסים את כל הירקות והשום למחבת ומקפיצים במשך 5-7 דקות.
- מוסיפים את הבוטנים, הצ’אטני ואת חלב הקוקוס.
- מבשלים כרבע שעה עד לצמצום והסמכת הנוזלים. מקשטים בבוטנים ועלי כוסברה.
- מגישים עם אורז לבן.