-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1747.5 קק״ל 8737.7 קק״לפחמימות 196.6 גרם 982.9 גרםשומן 93.0 גרם 465.0 גרםנתרן 662.9 מ״ג 3314.3 מ״גחלבון 33.8 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 18.0 גרםשומן רווי 27.9 גרם 139.7 גרםכולסטרול 329.2 מ״ג 1646.0 מ״גסידן 466.1 מ״ג 2330.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 734.5 מ״ג 3672.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1748
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1747.5 קק״ל 8737.7 קק״לפחמימות 196.6 גרם 982.9 גרםשומן 93.0 גרם 465.0 גרםנתרן 662.9 מ״ג 3314.3 מ״גחלבון 33.8 גרם 169.0 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 18.0 גרםשומן רווי 27.9 גרם 139.7 גרםכולסטרול 329.2 מ״ג 1646.0 מ״גסידן 466.1 מ״ג 2330.3 מ״גברזל 2.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 734.5 מ״ג 3672.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 16.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1748 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה בהירה
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 כוס רוויון
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
בלילה כהה
-
1 כף אבקת קקאו
הגשה
-
5 כוסות חלב 3%
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 חבילה עוגיות אוראו
-
1 חבילה סוכריות עדשים צבעוניות
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים במנז’טים את תבנית המאפינס עם שקעי מדרגה גדולים.
- מכינים כוסות חלב להגשה המאפינס.
- מכינים את הבלילה הבהירה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את הריוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים למיקסר את תמצית הווניל ואת החומרים היבשים ומעבדים קצרות לאיחוד.
- מכינים את הבלילה הכהה: מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו וטורפים לאיחוד.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה בבלילה הבהירה. מוסיפים כף של הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה, למילוי השקע. מערבבים קלות כל עוגה בעזרת סכין, ליצרית דוגמת שיש.
- אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
- בינתיים מכינים קצפת: במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מניחים את המאפינס בתוך כוסות החלב, מקשטים בקצפת, עוגיות וממתקים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים במנז’טים את תבנית המאפינס עם שקעי מדרגה גדולים.
- מכינים כוסות חלב להגשה המאפינס.
- מכינים את הבלילה הבהירה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות לתערובת אוורירית.
- מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה איטית.
- מוסיפים את הריוויון תוך כדי הקצפה איטית.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים למיקסר את תמצית הווניל ואת החומרים היבשים ומעבדים קצרות לאיחוד.
- מכינים את הבלילה הכהה: מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים את הקקאו וטורפים לאיחוד.
- ממלאים כל שקע עד 3/4 גובה בבלילה הבהירה. מוסיפים כף של הבלילה הכהה מעל הבלילה הבהירה, למילוי השקע. מערבבים קלות כל עוגה בעזרת סכין, ליצרית דוגמת שיש.
- אופים 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא יבש.
- בינתיים מכינים קצפת: במיקסר עם וו מטרפה, מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מניחים את המאפינס בתוך כוסות החלב, מקשטים בקצפת, עוגיות וממתקים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בחלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- אם נשאר שקע ריק בתבנית, ממלאים בו 2 כפות מים כדי לשמור שהתבנית לא תתחמם מדי באפייה
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בחלב שהושרה 10 דקות עם 1 כף חומץ
- אם נשאר שקע ריק בתבנית, ממלאים בו 2 כפות מים כדי לשמור שהתבנית לא תתחמם מדי באפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
איזו חנות קונים את התבנית אין בכל חנות אפייה
היי רחלי, נכון, אין בכל חנות אפייה, אבל אפשר פשוט לעשות מאפינס רגיל, הם רק לא יהיו בצורת פטרייה
איפה משיגים את התבנית?
בחנויות אפייה
קינוח מושלם!!!!
איזו חנות קונים את התבנית
בחנויות אפייה שונות, גם אם אין בכל חנות אפייה. אין לנו ידע על חנות ספציפית