מהערוגה למחבת: מחבת ירוקים של אסי רוז
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 475.6 קק״ל 951.3 קק״לפחמימות 11.2 גרם 22.5 גרםשומן 40.2 גרם 80.4 גרםנתרן 1186.4 מ״ג 2372.7 מ״גחלבון 21.6 גרם 43.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 18.4 גרם 36.8 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 101.7 מ״ג 203.5 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 693.9 מ״ג 1387.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 4.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות476
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 475.6 קק״ל 951.3 קק״לפחמימות 11.2 גרם 22.5 גרםשומן 40.2 גרם 80.4 גרםנתרן 1186.4 מ״ג 2372.7 מ״גחלבון 21.6 גרם 43.2 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 18.4 גרם 36.8 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 101.7 מ״ג 203.5 מ״גברזל 3.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 693.9 מ״ג 1387.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 4.5 מ״גסגור
הערוגה שלנו התמלאה השנה בקישואים ועלי תרד עסיסיים, בכל ערב אני מלקטת מהערוגה את הקישואים הכי בשלים ומצרפת להם כמה עלי תרד שמנמנים.
הערב בחרתי להכין לנו מחבת חמה ומפנקת שמכילה קישואים עסיסיים ושמנמנים, עלי תרד טובים, מעט שום חלב קוקוס וביצים.
את המחבת הזו אנחנו מחסלים ברגע, היא מגיעה למרכז השולחן והחגיגה מתחילה, היא נימוחה ורכה, היא מדויקת להפליא, היא מלאת טעמים, היא ארוחה שלמה במחבת, היא שובה לבבות, היא עיגול של אושר ושמחה, היא עונתית ומופלאה, היא כל כולה משפחה.
ארוחת ערב משפחתית ובריאה שדורשת כמה דקות בודדות של הכנה ומעניקה שמחה גדולה בלב. אפשר ליישר אותה עם פרוסת לחם טובה, אפשר ליישר אותה במזלג זו הדרך האהובה עלי ביותר. אפשר ליישר אותה לצד סלט עשיר ואפשר לאכול אותה ככה, כפיסת אושר מופלאה.
כשאני מסתכלת על המחבת ליבי מתמלא באושר, הצבעים וקיפולי התרד המופלאים שעטופים בביצים צחורות ומהפנטות כמו השמש משתלבים בצורה הרמונית ומופלאה לכדי מחבת שכל כולה שמחה.
דקות בודדות של הכנה וגם לעינכם יתגלה האושר הטהור הזה.
ימי בריאות אביביים ומאושרים.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 476 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים את הקישוא לקוביות ומטגנים קלות במחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד והשום ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את החלב קוקוס והמלח ומבשלים כחמש דקות על אש בינונית.
- שוברים ביצים אל גומות קטנות שיצרנו במחבת מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מתבשלות, זמן הבישול תלוי במידת העשייה שתרצו לביצים.
- מכבים את האש ומסירים את המכסה, ניתן לפזר מעט עלים ירוקים מעל המחבת, אני פיזרתי מעט עלי בזיליקום.
אופן הכנה
- חותכים את הקישוא לקוביות ומטגנים קלות במחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד והשום ומטגנים עוד מספר דקות.
- מוסיפים את החלב קוקוס והמלח ומבשלים כחמש דקות על אש בינונית.
- שוברים ביצים אל גומות קטנות שיצרנו במחבת מכסים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מתבשלות, זמן הבישול תלוי במידת העשייה שתרצו לביצים.
- מכבים את האש ומסירים את המכסה, ניתן לפזר מעט עלים ירוקים מעל המחבת, אני פיזרתי מעט עלי בזיליקום.
הערות
- ניתן להכין את המחבת רק עם תרד כ-3 כוסות עלים או 10 קוביות קפואות.
- את הקישוא ניתן להחליף בקוביות דלעת קטנות, שימו לב חשוב לקלף ולחתוך אותן קטן ורק אז לבשל מעט יותר זמן.
- ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה למשך 3 ימים.
- אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו לפני האכילה
הערות
- ניתן להכין את המחבת רק עם תרד כ-3 כוסות עלים או 10 קוביות קפואות.
- את הקישוא ניתן להחליף בקוביות דלעת קטנות, שימו לב חשוב לקלף ולחתוך אותן קטן ורק אז לבשל מעט יותר זמן.
- ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה למשך 3 ימים.
- אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו לפני האכילה