רקע הנמל מעודכן

מוסקה צמחונית עם חצילים, טופו ומיקס עדשים צבעוניות

מתכון קל ומפנק להכנת מוסקה צמחונית מנצחת! עם שכבות של חצילים, עדשים רכות ורוטב בשמל מעולה - שלא תחסלו בטעות את הכל!
מתכון קל ומפנק להכנת מוסקה צמחונית מנצחת! עם שכבות של חצילים, עדשים רכות ורוטב בשמל מעולה - שלא תחסלו בטעות את הכל!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4019
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4018.9 קק״ל 4018.9 קק״ל
    פחמימות 273.5 גרם 273.5 גרם
    שומן 306.0 גרם 306.0 גרם
    נתרן 6645.5 מ״ג 6645.5 מ״ג
    חלבון 85.3 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 86.4 גרם 86.4 גרם
    שומן רווי 60.5 גרם 60.5 גרם
    כולסטרול 107.7 מ״ג 107.7 מ״ג
    סידן 956.1 מ״ג 956.1 מ״ג
    ברזל 21.5 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 6930.7 מ״ג 6930.7 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4019
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4018.9 קק״ל 4018.9 קק״ל
    פחמימות 273.5 גרם 273.5 גרם
    שומן 306.0 גרם 306.0 גרם
    נתרן 6645.5 מ״ג 6645.5 מ״ג
    חלבון 85.3 גרם 85.3 גרם
    סיבים תזונתיים 86.4 גרם 86.4 גרם
    שומן רווי 60.5 גרם 60.5 גרם
    כולסטרול 107.7 מ״ג 107.7 מ״ג
    סידן 956.1 מ״ג 956.1 מ״ג
    ברזל 21.5 מ״ג 21.5 מ״ג
    אשלגן 6930.7 מ״ג 6930.7 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור

במקור ביוון מכינים מוסקה עם מלית בשרית. אבל גם צמחונים יכולים להנות מהגרסה המעולה הזו ללא בשר. מחליפים אותו בתערובת עדשים מתובלת, משלבים כרגיל חצילים ברוטב עגבניות ורוטב בשמל ומקבלים מוסקה מושלמת ממש!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
ניצן סוסיד
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


שכבת חצילים

שכבת עדשים וטופו

רוטב בשאמל


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 3 ס”מ וקוצצים את הבצל ואת הטופו.
  3. מסדרים את החצילים על נייר האפייה, מברישים בשמן זית משני הצדדים ואופים 15 דקות לריכוך חלקי.
  4. מכינים את המילוי: מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את הטופו ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
  5. מוסיפים את העדשים השחורות והכתומות ומבשלים חצי שעה.
  6. מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב והתבלינים ומערבבים עם מטרפה על להבה נמוכה להסמכה.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מרכיבים את המוסקה: שמים נייר אפייה מלבני בתבנית ומסדרים שכבה ראשונה של חצילים. מורחים מעל מחצית מתערובת העדשים. יוצקים מעליו מחצית מרוטב הבשאמל ומורחים עם כף. מסדרים שכבה שנייה של החצילים, מעליהם מורחים את החצי השני של תערובת העדשים ומעליה את רוטב הבשאמל הנותר.
  9. אופים את המוסקה כ-40 דקות להזהבה יפה.
מוסקה צמחונית
מוסקה צמחונית עם עדשים, טופו וחצילים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

הערות

  • לגרסה הטבעונית: החליפו ברוטב הבשאמל את החמאה במחמאה/נטורינה ואת החלב בחלב צמחי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מור ניסור

    היי.. אני צמחונית אבל לא אוהבת טופו בכלל. מה אני יכולה לשים במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אולי סייטן יעשה כאן את אותה העבודה, לא ניסינו 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות