מיני לנגוש: סופגניה שטוחה הונגרית משגעת
סופגניה או ספינג' מלוח? לא באמת משנה השם, העיקר שמדובר בבצק מטוגן ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. מנה משגעת שתשדרג לכם את חג החנוכה
סופגניה או ספינג' מלוח? לא באמת משנה השם, העיקר שמדובר בבצק מטוגן ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. מנה משגעת שתשדרג לכם את חג החנוכה
- בתיה שורק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.0 קק״ל 5459.8 קק״לפחמימות 22.6 גרם 789.7 גרםשומן 4.9 גרם 173.2 גרםנתרן 208.8 מ״ג 7306.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 173.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 31.1 גרםשומן רווי 1.9 גרם 67.6 גרםכולסטרול 7.9 מ״ג 278.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 1664.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 298.6 מ״ג 10450.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות156
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.0 קק״ל 5459.8 קק״לפחמימות 22.6 גרם 789.7 גרםשומן 4.9 גרם 173.2 גרםנתרן 208.8 מ״ג 7306.8 מ״גחלבון 4.9 גרם 173.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 31.1 גרםשומן רווי 1.9 גרם 67.6 גרםכולסטרול 7.9 מ״ג 278.0 מ״גסידן 47.6 מ״ג 1664.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 298.6 מ״ג 10450.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 23.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 156 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
50 גרם שמרים טרייםאו 2 כפות שמרים יבשים
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
2 כפיות שטוחות מלח דק
-
3 1/2כוסות או 840 מ"ל מים פושרים
טיגון
הגשה
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, או גבינה צהובה/קשקבל
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המצרכים היבשים, מערבבים אותם טיפה עם כף, מוסיפים את המים ומערבלים במהירות בינונית למשך 5 דקות עד לקבלת בצק דביק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה באזור חמים כחצי שעה או אפילו עדיף להתפחה של ללילה במקרר.
- בתום ההתפחה, מחממים סיר עם שמן עמוק.
- קורצים כדור בגודל פינג פונג בעזרת ידיים משומנות.
- מותחים את כדור הבצק בעזרת כפות הידיים לצדדים כמה שיותר כך שבמרכז העיגול הבצק דק.
- מניחים בעדינות בסיר עם השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה מלאה. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי תערובת ההברשה עד לאיחוד.
- מברישים את הלנגוש בתערובת, מורחים מעל שמנת חמוצה ומפזרים גבינה.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המצרכים היבשים, מערבבים אותם טיפה עם כף, מוסיפים את המים ומערבלים במהירות בינונית למשך 5 דקות עד לקבלת בצק דביק.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים להתפחה באזור חמים כחצי שעה או אפילו עדיף להתפחה של ללילה במקרר.
- בתום ההתפחה, מחממים סיר עם שמן עמוק.
- קורצים כדור בגודל פינג פונג בעזרת ידיים משומנות.
- מותחים את כדור הבצק בעזרת כפות הידיים לצדדים כמה שיותר כך שבמרכז העיגול הבצק דק.
- מניחים בעדינות בסיר עם השמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה מלאה. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
- בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי תערובת ההברשה עד לאיחוד.
- מברישים את הלנגוש בתערובת, מורחים מעל שמנת חמוצה ומפזרים גבינה.
הערות
- ניתן לוותר על תערובת ההברשה ולהוסיף לשמנת החמוצה 2 שיני שום כתוש, מלח ופלפל שחור.
הערות
- ניתן לוותר על תערובת ההברשה ולהוסיף לשמנת החמוצה 2 שיני שום כתוש, מלח ופלפל שחור.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן