איך מכינים מעורב ירושלמי בבית? המתכון הקליל של מאיר אדוני
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מעורב ירושלמי אמיתי: חצאי פיתות קלויים מוגשים עם תערובת חלקי פנים צלויים, שפע טחינה וסלט עגבניות ועשבי תיבול
מאיר אדוני והילה אלפרט מכינים מעורב ירושלמי אמיתי: חצאי פיתות קלויים מוגשים עם תערובת חלקי פנים צלויים, שפע טחינה וסלט עגבניות ועשבי תיבול
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1018.6 קק״ל 4074.5 קק״לפחמימות 75.5 גרם 301.9 גרםשומן 54.0 גרם 216.0 גרםנתרן 2054.0 מ״ג 8215.9 מ״גחלבון 61.0 גרם 244.1 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.8 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.4 גרםכולסטרול 719.3 מ״ג 2877.4 מ״גסידן 268.6 מ״ג 1074.3 מ״גברזל 14.4 מ״ג 57.7 מ״גאשלגן 1058.1 מ״ג 4232.2 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 19.3 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 40 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1019
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1018.6 קק״ל 4074.5 קק״לפחמימות 75.5 גרם 301.9 גרםשומן 54.0 גרם 216.0 גרםנתרן 2054.0 מ״ג 8215.9 מ״גחלבון 61.0 גרם 244.1 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.8 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.4 גרםכולסטרול 719.3 מ״ג 2877.4 מ״גסידן 268.6 מ״ג 1074.3 מ״גברזל 14.4 מ״ג 57.7 מ״גאשלגן 1058.1 מ״ג 4232.2 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 19.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1019 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כף קליפת לימון
-
1 כף רוטב סויה
-
1/4 כפית מלח דק
סלט עשבים
-
1 כוס נענע
-
1 כוס פטרוזיליהעלים
-
3 גבעולי בצל ירוקרק החלק הירוק
-
3 כפות ממרח לימון כבוש
סלט עגבניות
-
2 עגבניות תמר בינוניות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 שן שוםקלופה
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
מעורב ירושלמי
אופן הכנה
-
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון וסויה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול, מערבבים עם הלימון הכבוש.
- מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן זית ובמלח.
- מכינים את המעורב: פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בינתיים, מנקים ומכינים את חלקי הפנים: חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
- מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף).
- מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל.
- מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
- מכינים ביצי עין להגשה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים את הביצים עד שהחלבון יציב והחלמון עדיין נוזלי.
- מכינים את הפיתות: חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיקסיות פיתה, מושחים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.
- מגישים: מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים טחינה. מניחים כמה כפות של מעורב ירושלמי, מוסיפים סלט עגבניות וסלט עשבים ומעל הכול מניחים ביצת עין.
אופן הכנה
-
- מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון וסויה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את סלט העשבים: קוצצים דק את כל עשבי התיבול, מערבבים עם הלימון הכבוש.
- מכינים את סלט העגבניות: חותכים דק את העגבניות, הפלפל הירוק החריף והשום. מתבלים בשמן זית ובמלח.
- מכינים את המעורב: פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
- מחממים מחבת כבדה ורחבה ומטגנים בה את הבצל עד שהוא משחים (בלי שמן). מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- בינתיים, מנקים ומכינים את חלקי הפנים: חותכים את כבד הטלה לקוביות קטנות (אם משתמשים בלבבות עוף אין צורך לחתוך), חותכים את כבדי העוף לקוביות.
- מחממים שמן באותה מחבת שבה טוגן הבצל. מטגנים תחילה את קוביות לב הטלה (או לבבות העוף).
- מוסיפים את הטחול ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים עד שהכבד משחים. מתבלים במלח ובפלפל.
- מחזירים את הבצל למחבת, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.
- מכינים ביצי עין להגשה: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים את הביצים עד שהחלבון יציב והחלמון עדיין נוזלי.
- מכינים את הפיתות: חוצים כל פיתה כך שמתקבלות שתי דיקסיות פיתה, מושחים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.
- מגישים: מניחים דיסקית פיתה בצלחת, מעליה שמים טחינה. מניחים כמה כפות של מעורב ירושלמי, מוסיפים סלט עגבניות וסלט עשבים ומעל הכול מניחים ביצת עין.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם הקלוריות זה למנה אחת או לכל ה4 מנות יחד?
היי חני, הקלוריות הן למנה אחת מתוך ארבע המנות